DÜNYA

Baby Reindeer'ın 'gerçek Martha'sı Netflix'e dava açtı! Milyonlarca dolar istiyor

Netflix'in yeni popüler dizisi Baby Reindeer'daki Martha karakterine ilham verdiği iddia edilen Fiona Harvey, Netflix'e dava açtı. Harvey, 170 milyon dolar istedi.

Abone Ol

Netflix’in dizisi Baby Reindeer’da taciz faili olarak temsil edilen Martha karakterinin kendisi olduğunu iddia eden Fiona Harvey, şirkete 170 milyon dolarlık dava açtı.

Komedyen Richard Gadd’ın gerçek olaylardan esinlenerek yazdığı ve başrolünü oynadığı dizide, Jessica Gunning’in canlandırdığı Martha karakteri, ısrarlı takip ve taciz faili olarak gösteriliyor.

Fiona Harvey, perşembe günü açtığı davada, Netflix’i iftira, duygusal sıkıntıya neden olma, ihmal ve tanıtım hakkını ihlal etmekle suçladı. Harvey, fiili zararlar için 50 milyon dolar, manevi ızdırap ve iş kaybı için 50 milyon dolar, diziden elde edilen kârlar için 50 milyon dolar ve cezai tazminatlar için 20 milyon dolar talep ediyor.

Harvey, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Netflix bu yalanları her zaman söylüyor ve hiç durmuyor çünkü bu yalanlar gerçeklerden daha fazla para kazandırıyor” dedi. Dava dosyasında, Netflix’in dizide anlatılan olayları araştırmadığı ve Harvey’nin iddialarının doğruluğunu teyit etmek için hiçbir girişimde bulunmadığı belirtildi.

DİZİNİN KONUSU NEDİR?

Dizinin başrolü ve yaratıcısı olan Richard Gadd'ın aynı adlı otobiyografik tek kişilik gösterinden uyarlanan 'Baby Reindeer', 38 yaşındaki Jessica Gunning tarafından canlandırılan Martha'nın Richard Gadd'ı birkaç yıl boyunca takip ederek taciz etmesini konu alıyor.

Richard Gadd'ın kaleminden çıkan 'Baby Reindeer', Gadd'ın kendi yaşam hikayesini temel alıyor. Gadd, dizide Donny Dunn adında başarısız bir komedyen karakterine hayat veriyor. Donny, çalıştığı barda Martha Scott adında bir kadınla karşılaşıyor ve ikilinin barda başlayan ilişkisi içinden çıkılmaz bir hal alıyor.