Gezi Parkı Davası nedeniyle tutuklu bulunan ve Mayıs 2023 seçimlerinde Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın vekilliği düşürülmüştü. AYM tarafından 'hak ihlali' olarak değerlendirilen sürecin ardından TBMM dün olağanüstü toplandı. Ancak Meclis'te Ahmet Şık'a yumrukla saldıran milletvekili Alpay Özalan'ın ardından tartışmalar yaşandı. 

Altı kez ara verilen Genel Kurul'da çıkan sonuç ise Can Atalay'ın vekilliğinin yeniden gündeme getirilmesinin reddi şeklinde oldu. Kurulda yer almayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise X sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamada bulundu.

Bahçeli, "Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır" dediği açıklamada, "Türk milleti tarihin her döneminde zulme direnmiş, zalimlere sesini ve sözünü yükseltmiştir. Doğal olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi milli iradenin tecelligahı olması münasebetiyle elbette haksızlığa ve saldırıya maruz kalmış soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin tercümanı olmayı kararlılıkla, hatta tarihsel bir sorumluluk şuuruyla üstlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)'ni Suçladı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Meclis'in ziyaretinin ardından Can Atalay için toplanan Meclis'teki olayları 'hazin ve talihsiz' olarak nitelendiren Bahçeli şunları söyledi:

"Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır.

Anayasa Mahkemesi (AYM)'ni Hedef Aldı

Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür. Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir."

"Türkiye'nin Gündeminde Seçim Yok"

Türkiye'nin gündeminde seçim olmadığını söyleyen Bahçeli, 2028 seçimlerine kadar Cumhur İttifakı çatısı altında ihtiyaç duyulan zincirleme reformları hayata geçireceğine inançlarının tam olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

"Cumhur İttifakı’nın kurucularından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış, takdire şayan bir duruşla haksızlığa, hukuksuzluğa ve eşkıyalığa müsaade etmemiştir. Küçük ortak nerede diyenler ağızlarının payını almış, biz olmadan da milletimizin beklentisine müzahir bir karar alınmıştır. Bunun yanı sıra dünkü oylama Türkiye’nin birinci partisi olarak AK Parti’yi tekraren işaret ve teyit etmiştir."