Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızının karıştığı kazayla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç dosyaya hakim olmadığını ancak bir sorun varsa itiraz edilebileceğini kaydetti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, SETA tarafından düzenlenen 15 Temmuz Sempozyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Hata Varsa İtirazla Düzeltilir"

Kızılay'ın eski başkanı Kınık'ın kızının, otomobiliyle seyir halinde bir motosiklete çarpıp ölüme sebebiyet vermesi ve ardından serbest bırakılmasına dair Tunç, "Dosyanın içeriğinde bir hata varsa mutlaka itiraz yoluyla düzeltilir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızının karıştığı kaza vardı, ölümle sonuçlanan kaza. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, dosyayla ilgili size gelen bir bilgi var mı?" sorusu üzerine, "Dosyayla ilgili benim bu konuda henüz bir bilgim yok. Ama şuna bakalım, eğer dosyanın içeriğinde bir hata varsa mutlaka bu itiraz yoluyla düzeltilir. Bu konuda dosyayla ilgili, yargının vereceği kararla ilgili bizim şu anda buradan bir yorum yapmamız doğru olmaz ama hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur" diye konuştu.

Ne Olmuştu?

eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık, 9 Temmuz'da İstanbul Beykoz'da otomobiliyle seyir halindeyken bir motosiklete çarptı.

Motosikletteki 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Sürücü Kınık, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.