GÜNDEM

Bakan Yerlikaya açıkladı: Polise yüz tanımalı yaka kamerası geliyor

Bakan Ali Yerlikaya teknolojik yatırımların artırılacağını belirttiği konuşmasında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin denetim ve operasyonlarında yüz tanımalı kameralara yer verileceğini açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,önceki gün Edirne'deki Türkiye'nin Huzuru Toplantısı'nda konuştu. Yerlikaya, polis ekiplerinin devriye araçlarında yüz tanımalı kamera sisteminin kullanılacağını belirtti.

Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı, hem Kara Vatan'da hem Mavi Vatan'da gece gündüz demeden kanunların bize vermiş olduğu yetki ve yine kanunun bizden istemiş olduğu, bize yüklemiş olduğu ödevleri, görevleri, sorumlulukları yerine getirmek üzere cansiparane çalışıyor. 'Bayram' demiyoruz, 'tatil' demiyoruz. Bizim teşkilatlarımızın ışığı sönmez, her zaman vatandaşımızın emrinde. Terörle, çetelerle, zehir tacirleriyle, tüm asayiş suçlarıyla, tüm suç yapılanmalarıyla mücadelemizi de amansız bir şekilde sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz."

Yaka Kameraları Kullanılacak

2025 yılının sonunda emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin, denetimlerde ASELSAN’ın yaptığı yüz tanımalı kameralara yer vereceği bilgisini Yerlikaya şu sözlerle aktardı:

"Kayıtlar geriye dönük 30 gün boyunca tutulacak. Yüz tanıma sistemi entegre edilen kameralarla denetimler sırasında elektronik yüz tanıma sistemi üzerinden araçtakilerin kimlik tespiti yapılacak. Yaka kameraları gerçekleştirilecek güvenlik operasyonları sırasında da kullanılacak."

Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm suç türlerinde ve bunlarla mücadelede 293 kilometrelik bu önemli sınır noktasında göç rotasını, transit rotayı değiştirdik. Evraklarımız, istihbaratımız, çıktılar, hep bunu gösteriyor. Artık Edirne üzerinden göçe transit rota değişmiştir. Aşağılara inmiştir. Biz bütün hemşehrilerimize şu sözü veriyoruz, burada gelmiş olduğumuz bu noktayı çok daha ileriye götüreceğiz. Hem teknoloji olarak yapacağımız yeni yatırımlar hem de buraya gelecek olan yeni personel, araç, teknolojik takviye ile beraber, var olan bu uyum ve hizmet heyecanını çok daha ileriye götürmeye kararlıyız."