GÜNDEM

Bakan Yerlikaya: Kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan video kurgu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir kız çocuğunun tehdit edildiğine dair paylaşılan videonun kurgu olduğunu belirtti. Yerlikaya, görüntüleri yayan 18 yaşındaki bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadaki bir program üzerinden kız çocuğunun tehdit edildiği videonun kurgu olduğunu belirtti.

Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki 'Bir Program' üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir."

Bir Kişi Gözaltına Alındı

Bakan, "İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır" ifadelerini kullanırken, "İfade işlemleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından gerçekleştirilecektir. E.N.B. adlı çocuğun 'tehdit ve şantaja maruz kaldığı' sözde görüntüleri, 'Halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon' yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır" dedi.