Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alındığı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanı  İbrahim Yumaklı, orman yangınları hakkında bilgi verdi. Muğla'nın Milas ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını belirten Yumaklı, "Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor" diye konuştu.

İzmir Yamanlar'daki yangının bir vadinin içerisine sıkıştığını, uçak ve helikopterlerle yapılan müdahaleyle söndürülmesini beklediklerini ifade eden Yumaklı şunları söyledi:

"Bolu Göynük, Karabük Ovacık ve Manisa Gördes'te enerji düşürüldü. Yeni bir yangın çıkmazsa biz bu yangınlara öncelik vereceğiz.

Bizi en çok meteorolojik şartlar zorluyor. Düşük nem ve yüksek sıcaklık uyarısını söylemiştim. Vatandaşların bir kibrit bile çakmamalarını, izmarit atmamalarını, piknik ateşi yakmamalarını özellikle rica ediyorum."

"Yangın Çıkarmamak Önemli"

Yangın çıkarmamanın asıl önlem olacağını belirten Yumaklı, "Bu yangınların söndürülmesiyle ilgili bizlerin kabiliyeti, kapasitesi, hava gücü, yerde arkadaşlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın hassasiyeti olmazsa başaramayız. Yangınla mücadelede en büyük şey yangın çıkmamasını sağlamaktır" dedi.

Ayrıca Yumaklı, tüm yangınlar bittikten sonra ne kadar alanın etkilendiğini açıklayacaklarını belirtti. "Etkilenen alan, yanan alan değildir" diyen Yumaklı, kesin sonuçlar için ilgili ekiplerin çalıştığını söyledi.