İzmir, Bolu, Aydın, Muğla gibi çok sayıda ilde devam eden yangınlara ilişkin son durumu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı. 

72 yangının 69'unun kontrol altına alındığını belirten Yumaklı'nın açıklamalarında şu ifadaler yer aldı:

"Tehdit Oluşturacak Bir Husus Yok"

"6 tane aktif yangın var. Aydın-Didim ve İzmir-Ödemiş kontrol altında. Bolu-Göynük yangının enerjisi düşürüldü. İzmir yangınının da enerjisi düştü. Şehri ilgilendiren herhangi bir husus kalmadı. Yalnız küller geliyor. Dumanın bir bölümü büyükşehir belediyesinin çöp aktarma tesisi, orayla alakalı. Onların dumanı geliyor şehre.

Yangınla ilgili şehri tedirgin edecek herhangi bir durum yok. Yerleşim yeri tehdidi ya da bir can kaybımız yok. Soğutma çalışmaları biraz süre alabilir. Tehdit oluşturacak bir husus yok."

Ayrıca Yumaklı sürecin devam ettiğini söylerken şunları kaydetti:

"Hem yangınlarla hem organize kötülüklerle mücadele ediyoruz. Uluslararası çağrılar var mesela. Bizim buna ihtiyacımız yok ki. Bu panik oluşturulmak için yapılıyor. Başka ülkeler, şehirlerdeki yangınlar İzmir yangınıymış gibi servis edildi. Organize kötülük demekten başka bir şey gelmiyor aklıma."

"Önümüzdeki Pazara Kadar Dikkatli Olunmalı"

Yangınların tekrar etmemesin karşı önlemlerin önemini vurgulayan Yumaklı, "Önümüzdeki pazar gününe kadar hepimizin dikkatli olması gereken bir periyottayız. Düşük nem, şiddetli rüzgar yanma için sebep arayan ortamlar oluşturuyor. Eylülün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor" dedi.

Yumaklı, İzmir'deki yangınların piknik ateşi yakmak isteyen kişiler tarafından çıkarıldığını açıklamıştı. Bu kişilerin son durumu hakkında da Bakan, "Çok kısa bir zamanda gözaltı işlemi olacak bu kişilerle ilgili" açıklamasında bulundu.