Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde Saruhanlı Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Manisa bölgesi eski futbol hakemlerinden Yunus Yıldırım'ın, Ankara'da olduğu 12 Aralık 2024 tarihinde sahte rapor alarak derslere girmediğini iddia eden öğrenci velileri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayette bulundu. 

cimer şikayet


Anlatılanlara göre; 2015 yılında 12 Aralık 2024 tarihinde Saruhanlı devlet Hastanesi'nden sağlık raporu alarak derslere girmeyen Yunus Yıldırım, aynı gün Ankara'da  TV kanallarının canlı yayınlanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Milli Hakem Halil Umut Meler’e yaptığı  hastane ziyaretinde görüntülendi. Geçmişte 4 yıl FİFA Kokartı taşıyan, 2015'te ise hakemliği faal olarak bırakan Yıldırım, Süper Lig futbol karşılaşmalarında gözlemci hakem olarak görev almayı sürdürüyor. 


VELİLER YILDIRIM'IN RAPORU USULSÜZ ŞEKİLDE ALDIĞINI TESPİT ETTİ 


Yıldırım'ı rapor aldığı gün canlı olarak yayınlanan televizyon kanallarında gören öğrenci velileri, yaptıkları araştırma ile sağlık raporunun usulsüz şekilde alındığını tespit ederek durumu CİMER'e yazdı ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti.  CİMER'in dilekçeyi işleme koymasıyla birlikte Yıldırım hakkında soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu şikayetleri incelemesi için müfettiş görevlendirdi. Geçtiğimiz hafta Saruhanlı Anadolu Lisesi'nde incelemelere başlayan müfettişler çalışmasını sürdürüyor. 


“SAHTE RAPOR VEREN HEKİM DE, RAPORU KABUL EDEN OKUL MÜDÜRÜ DE ARAŞTIRILSIN!”


Usulsüz sağlık raporu hazırlayan ve bu sahte sağlık raporunu işleme koyan Saruhanlı Anadolu Lisesi müdürü hakkında da şikayetçi olan öğrenci velileri CİMER'e yazdıkları dilekçede şu şikayetleri dile getirdi “Saruhanlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Yunus Yıldırım’ın 11.12.2023 tarihinde Ankara'da oynanan Ankaragücü-Çaykur Rizespor Süper Lig müsabakasında gözlemci hakem olarak görev yaptı. 12.12.2023 tarihinde ise Saruhanlı Devlet Hastanesi Diş polikliniğinden bir gün rapor aldığı ve okuldaki derslere girmediği yönünde bazı öğrenci velilerinden duyum alınmıştır. Ayrıca ilgilinin Ankarada sayın İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın, Milli Hakem Halil Umut Meler’i  hastanede ziyaret ettiği sırada  12.12.2023 tarihinde Saat 12:30 TV kanallarında yayınlanan canlı yayında ve sosyal medyada yayınlanan aynı fotoğraf karesinde yer aldığı görülmüştür . 

Yunus Yıldırım-1

Yunus Yıldırım’ın 12.12.2023 tarihinde  Saruhanlı Devlet Hastanesi'nden rapor alması ile aynı tarihte Ankara’da içişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ile  aynı canlı yayın ve sosyal medyadaki  fotoğraf karesinde aynı anda olmasını anlamakta zorlandık.  
Ankara’da olduğu ve uzaktan rapor aldığı anlaşılan Yunus Yıldırım,  uzaktan rapor verdiği anlaşılan Saruhanlı Devlet Hastanesi Diş Hekimi Yaman Durer,  raporu işleme koyan Saruhanlı Anadolu Lisesi müdürü Yusuf Kartal görevlerini doğru yaptığı söylenebilir mi? Saruhanlı ilçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş'un bundan haberi var mı? Raporun usulüne göre alınıp alınmadığının  araştırılması,  görev ve sorumluluk bilinci içerisinde davranmayan ilgililer hakkında işlem yapılmasını istiyoruz.”