Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. Bakırhan özetle şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde insanlarımız acı içinde. Tatlı su muhaliflerinin bir gün deprem bölgelerinden bahsettiklerini göremezsiniz. Bunların tek derdi rant ve çıkar sağlamaktır.

Yatıp kalkıp DEM Parti'ye ve Kürt halkına hakaret ediyorlar. Kürt halkının temsilcileri rehin alınıyor, belediyelerine kayyum atanıyor ama yine kimseden çıt yok.

Adaylarımızı kamuoyuna açıkladık. İstanbul adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Halklarımızı en iyi şekilde İstanbul'da temsil edeceklerine eminiz.
En borçlu belediye belli oldu En borçlu belediye belli oldu

'Oy hakkınız var ama istediğimiz adaya oy verin' diyorlar. Bu sömürgeci aklı reddediyoruz. Kürt halkı bir yüzyıl daha sömürge olarak yönetilmeyecek. Biz kararlarımızı alırken halkımıza sorarız, onların dediği rotada yol yürürüz. Seçimde kendimize de yeterliliğimize güveniyoruz. Bunu sorgulamak kimsenin haddine değil. Biz talimatları müteahhitlerden değil halkımızdan alıyoruz.

Bizi düzen partileriyle karıştırmasınlar. Bizi bu halk için herhangi bir bedel ödemeden eleştirilerde bulunan kendileriyle karıştırmasınlar. Bizim attığımız her adımın bir bedeli var."