Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in ev sahipliği yapacağı 5. Aromaterapi Festivali öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı’nın da katıldığı toplantıda festivalin detayları paylaşıldı. Burhaniye ilçesinde Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) düzenlenen toplantıda Başkan Akın, festivalin bu yıl ilk kez Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyeleri işbirliğiyle gerçekleştirileceğine dikkat çekti. 

Türkiye’nin Her Yerinden Ziyaretçi Bekleniyor 

Başkan Ahmet Akın, festivalde Türkiye’nin dört bir yanından bitki uzmanları, işletmeler ve ziyaretçilerin ağırlanacağını belirtti. Körfez bölgesinde birçok etkinliğin ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde yapılacağını vurgulayan Akın, Balıkesir Aromaterapi Festivali’nin kentin doğal güzelliklerini ve aromaterapinin faydalarını dünyaya tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. BAÇEM’in Türkiye genelinde örnek bir çalışma olduğunu söyleyen Akın, festivalin aromaterapiyle ilgili Türkiye’de yapılan tek festival olduğunun altını çizdi. 

Festival Programı Zengin ve Kapsamlı 

Başkan Akın, festivalin zengin programı sayesinde bölgenin zengin bitki örtüsünü farklı aromaterapi uygulamaları ile birleştirerek bitkisel ürünlerin üretimini ve pazarlanmasını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Akın, “Doğaseverleri ve Balıkesir ailemi ‘doğanın şifalı kokuları ve tatlarıyla buluşmaya’ davet ediyorum” dedi. Toplantının ardından belediye başkanları ve basın mensuplarıyla birlikte festival alanları gezildi. 

Şahane Etkinlikler ve Muhteşem Konserler 

4-7 Temmuz tarihleri arasında dört gün sürecek Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, BAÇEM ve Ören Meydanı olmak üzere iki merkezde yapılacak. BAÇEM’de 80’in üzerinde atölye çalışması, seminer ve söyleşi gerçekleştirilecek. Ören Meydanı’nda 200’e yakın stant kurulacak. Ören Meydanı ve Ören Amfi Tiyatro’da 14 dinleti, tiyatro ve konser düzenlenecek. Ören Plajı’nda Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Suzan Kardeş ve Oğuz Aksaç konserleri yapılacak. BAÇEM’de 9 sanatçının katılımıyla fotoğraf ve resim sergileri açılacak, Ören Meydanı’nda 20 metrelik dev bir tuvale ressamlar festivalin resmini yapacak. 

Festivalin İlk Adımı Hasatla Başlayacak 

4 Temmuz’da başlayacak festival, BAÇEM’de yapılacak hasatla başlayacak. Daha sonra tur otobüsleriyle Burhaniye Belediyesi önünde buluşulacak ve traktörlerle bir konvoy olarak Ören Meydanı’na gidilecek. Ören Meydanı’ndan festival alanına bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak. 

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, doğanın şifalı kokuları ve tatlarıyla ruh, zihin ve bedeni yenilemeyi amaçlayan etkinlikleriyle tüm doğaseverleri bekliyor.