Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince atık taşıma faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürerek vatandaşlardan tam not aldı. Bayram tatili boyunca ilçelerden toplanan 11 bin 616 ton evsel atık, düzenli depolama sahasına taşındı. Aynı dönemde, Entegre Katı Atık Tesisi’nde toplamda 15 bin 286 ton evsel atık bertaraf edildi.

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde artan nüfus ve trafik yoğunluğuna rağmen, Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyeleriyle koordineli çalışarak evsel atık yönetimini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. İlçe belediyeleri tarafından ev, işyeri ve sokaklardan toplanan sıkıştırılmış evsel atıklar, 14 ilçede bulunan ve 18 ilçeye hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı işletmesindeki aktarma istasyonlarından taşındı. Bu süreçte, atık taşımaya uygun araçlar 463 seferde toplam 88 bin 292 kilometre yol kat etti.

Büyükşehir Belediyesi, 9 gün boyunca 11 bin 616 ton evsel atığı taşıyarak, Altıeylül ilçesindeki Entegre Katı Atık Tesisi’ne toplamda 15 bin 286 ton evsel atığı kabul etti ve bertaraf etti. Bu çalışmalar sayesinde vahşi depolama alanlarının oluşumunun önüne geçen belediye, atıkların denize, toprağa ve havaya verdiği zararları da minimize etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı atık yönetimi, çevre koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.