Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklar ve tasarruf tedbirleri nedeniyle taşımalı eğitim gören öğrencilerin servislerinin iptal edilmesi üzerine harekete geçti. Belediye, "Okulunuz Uzaksa Büyükşehir Yakın" projesi ile 30 kırsal mahallede 600’den fazla öğrenciye ulaşım desteği sağlamaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, öğrencilere destek olmak için tüm imkânları seferber edeceklerini belirtti. 

"Öğrencilerin Eğitimden Geri Kalmalarına İzin Vermeyeceğiz" 

Kuvayı Milliye Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan Başkan Akın, ülkenin ekonomik sıkıntılar içinde olduğunu ve halkın ağır bir yük altında ezildiğini ifade ederek, öğrencilerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı. Artan kırtasiye, giyim ve kantin masraflarının aileleri zorladığını belirten Akın, “Evlatlarımızın yanındayız ve onların eğitimden geri kalmalarına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

Yoksul Öğrencilere Kırtasiye ve Eğitim Desteği 

Akın, belediye olarak dar gelirli öğrencilere yönelik sosyal projelere devam ettiklerini ve binlerce öğrenciye kırtasiye yardımı yaptıklarını söyledi. Ayrıca, "Yakın Kart" adını verdikleri bir projeyi de tanıtmaya hazırlandıklarını belirterek, bu kartla öğrencilere kırtasiye ve eğitim masrafları için daha fazla destek sağlanacağını ifade etti. 

600 Öğrenciye Ulaşım Desteği 

Tasarruf tedbirleri kapsamında öğrenci servislerinin iptal edilmesi üzerine belediyenin bu duruma müdahale ettiğini belirten Akın, “30 kırsal mahallede 600’den fazla öğrenciyi, belediyemizin tahsis ettiği otobüslerle güven içinde okullarına taşıyacağız” dedi. Kamu hizmetlerinde tasarrufun önemli olduğunu ancak bunun öğrencilerin haklarını kısıtlamaması gerektiğini vurgulayan Akın, belediye olarak öğrencilerin mağduriyetini gidermek için tüm adımları attıklarını ifade etti. 

"Eğitimi Yük Gören Zihniyetin Karşısındayız" 

Başkan Akın, açıklamasında çözüm odaklı sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini belirterek, “Biz; öğrenciyi, öğretmeni ve eğitimi yük olarak gören zihniyetin karşısındayız. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın yanındayız. Eğitimi desteklemeye ve onların geleceğini aydınlatmaya devam edeceğiz” dedi. 

Bu proje ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin eğitim hayatlarında karşılaştıkları ulaşım sorunlarını çözmeyi amaçlıyor ve öğrencilerin okullarına güvenle ulaşmalarını sağlıyor.