Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir'de doğan her canlıya destek olmak amacıyla başlattığı "Hoş Geldin Bebek" projesiyle, yeni doğum yapan annelere ve hamilelere özel destek paketleri sunuyor. Başkan Akın, annelerin hayatını kolaylaştırmak ve yeni doğan bebeklerin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi'ne başvuran annelere "Hoş Geldin Bebek" paketleri gönderiyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, 444 40 10 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayarak talepte bulunan ailelere kısa süre içinde paketler teslim ediliyor.

Anneler Uygulamadan Memnun

"Hoş Geldin Bebek" paketi uygulamasından memnuniyetini dile getiren Gülten Çelik isimli yeni anne, “Bu kampanyayı duyar duymaz Büyükşehir Belediyemizi aradım ve kısa sürede paketimi aldım. Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkür ediyorum,” dedi.

Paket İçeriği İhtiyaçları Karşılıyor

Proje hakkında bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serpil Kara, “Hamile veya yeni doğum yapmış annelerimiz, 444 40 10 numaralı çağrı merkezimizi aradıklarında ekiplerimiz ailelerle iletişime geçiyor ve kısa sürede 'Hoş Geldin Bebek' çantalarını adreslerine ulaştırıyoruz. Çanta içerisinde bebek bezi, ıslak mendil, nevresim takımı, yeni doğan zıbın seti ve ‘Çocuk Yetiştirmede Temel Beceriler’ adlı bir kitap bulunuyor,” dedi.

Kara, proje kapsamında şu ana kadar 407 anneye ulaştıklarını belirterek, "Ahmet Başkanımızın bu ince düşüncesi için tüm annelerimiz adına teşekkür ediyoruz," diye konuştu.