BALIKESİR

Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası’nda yeni bir izlenme rekoru kırıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen “Balıkesir Triatlonu Avrupa Şampiyonası”, mükemmel organizasyonu ve dünya çapında büyük ilgi uyandıran izlenme rakamlarıyla dikkat çekti. Organizasyon, 38 bin 400 izlenme sayısına ulaşarak Portekiz’in Quarteira kentinde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın 33 bin izlenme rekorunu geride bıraktı.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir, Avrupa Triatlon Şampiyonası’na ikinci kez ev sahipliği yapan dünyadaki tek lokasyon olma özelliğini bir kez daha kanıtladı. Avlu Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen şampiyonada, 34 ülkeden 514 triatlet, 3 gün boyunca derece almak için kıyasıya mücadele etti. Avrupa Triatlon Federasyonu başta olmak üzere, sporcular ve antrenörler, Balıkesir Triatlonu’nu geçen yılki organizasyondan daha başarılı bulduklarını belirtti. Yarışların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, şampiyon sporcular ve takımlar ödüllerini Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya’nın elinden aldı.

"Geçen Yıldan Daha İyi"

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, Balıkesir’in bir triatlon şehri olarak bilindiğini belirterek, Avrupa federasyon başkanının da bu yılki organizasyonu geçen yıldan daha başarılı bulduğunu ifade etti.

Triatlonun Merkezi Balıkesir Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yarışları eşi ve çocuğuyla birlikte takip etti. Akın, olimpiyatlarda triatlon branşının olmadığını, ancak Balıkesir’de bu boşluğu dolduran bir organizasyon gerçekleştirdiklerini vurguladı. Akın, "3 günlük büyük performansla bütün dünyada triatlonun merkezi Balıkesir oldu. Triatlon Federasyonu ile yaptığımız görüşmelerde her şeyin dört dörtlük olduğunu ve ilerleyen süreçte daha büyük başarılara imza atılacağını söylediler. Organizasyonda emeği geçen tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Türkiye’ye değil, dünyaya örnek bir organizasyon ortaya koyduk. İnşallah, artarak devam edecek. Sporun merkezi olmaya adayız" dedi.

Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın Yeni İzlenme Rekortmeni: Balıkesir

Başkan Ahmet Akın, Portekiz’in Quarteira kentinde düzenlenen Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın 33 bin izlenme rekorunu, Balıkesir Triatlonu’nun 38 bin 400 izlenmeyle geride bıraktığını belirtti. Akın, "Güzel olan şey izlenir ve takip edilir. Balıkesir; dönüşüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Herkesi Türkiye’nin parlayan yıldızı Balıkesir’i görmeye davet ediyorum. Triatlon federasyon başkanı, şimdiye kadar böyle bir organizasyon görmediklerini söyledi ve bizleri mutlu etti. Balıkesir’e ve Balıkesirlilere her şeyin en güzeli yakışır" dedi.