BALIKESİR

Balıkesir’de Cumhuriyet coşkusu: 500 kişilik zeybek gösterisi

Balıkesir’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu, 500 gönüllünün katıldığı zeybek gösterisiyle zirveye ulaştı. Katılımcılar, 1923 yazacak şekilde dizilerek izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, ailesiyle birlikte gösteriye katılarak coşkuyu paylaştı.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıl dönümü, Balıkesir'de büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Şehrin farklı noktalarında günlerdir devam eden kutlamaların en dikkat çekici anı, 500 gönüllünün katıldığı zeybek gösterisi oldu. Çamlık Hilal Minare’de düzenlenen etkinlikte, katılımcılar 1923 yazısını oluşturacak şekilde dizilerek izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen gösteride, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın da eşi Arbil Akın ve oğlu Erdal Akın ile birlikte yer aldı. Akın, etkinlik boyunca zeybek oynayarak Cumhuriyet’in 101. yıl coşkusuna ortak oldu.

“Cumhuriyet’e Bağlılığımız Sonsuz”

Gösteriye katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, konuşmasında şehrin milli mücadeledeki önemine vurgu yaptı. Akın, “Balıkesir Kuvayı Milliye’nin başkenti. Cumhuriyet’in 101. yılını büyük bir coşkuyla kutlamak için hep birlikte meydanlardayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. Balıkesir, Cumhuriyet’e bağlıdır ve Atatürk’ün izinden yürümeye devam edecektir” dedi.

Katılımcılar Duygularını Paylaştı

Gösteride yer alan Meral Tekin, Cumhuriyet’in 101. yılını görmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, “Bu yılki kutlamalar çok daha farklı ve anlamlı. Cumhuriyet ve Atatürk bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Gamze Şen de duygu ve gurur dolu anlar yaşadığını belirterek, “Böyle bir organizasyonda yer almak beni çok mutlu etti. Herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İlk Defa Bu Kadar Coşkulu”

Balıkesir’de Cumhuriyet coşkusunun bu yıl daha yoğun hissedildiğini söyleyen Berrin Elmas, “Cumhuriyetimizin 101. yılını gururla kutluyoruz. Bu yılki kutlamalar her zamankinden daha coşkulu ve etkileyici. Her yıl bu heyecanı daha fazla yaşamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca 7’den 70’e herkesin zeybek oynadığı gösteri, katılımcılara ve izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.