Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, sokak hayvanlarına yönelik hassasiyet ve özenle çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Akın, göreve geldiği günden bu yana 270 sokak hayvanının sahiplendirildiğini belirterek, "Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım, imkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum." dedi.

Can Dostlar Emin Ellerde

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve konforunu artırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı İvrindi Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, Ovaköy Sokak Hayvanları Bakımevi, Bandırma, Edremit ve Altıeylül ilçelerinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi Merkezleri'nde uzman kadrolar tarafından hayvanların bakımı ve tedavisi özenle gerçekleştiriliyor.

270 Can Dost Yeni Yuvalarına Kavuştu

Göreve geldiği günden bu yana Büyükşehir Belediyesi barınaklarından 270 sokak hayvanı sahiplendirildi. Bu süreçte 2.778 hayvan tedavi edildi, 2.339 hayvana aşı yapıldı ve 2.303 hayvan kısırlaştırıldı.

Hayvanseverlere 20 Ton Mama Desteği

Son 3,5 aylık süreçte VETBÜS ve VETBULANS ile şehrin dört bir yanına giderek sokaktaki hayvanların imdadına koşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 200 hayvana kuduz aşısı yaptı, 426'sına iç-dış parazit ilaçlama uygulandı, 20 ultrason uygulaması gerçekleştirdi ve 300 tedavi, bin 100 acil müdahale yaptı. Ayrıca, 3 binden fazla hayvansevere 20 ton mama desteğinde bulunuldu.

“Öldüren Tarafta Değil, Yaşatan Tarafta Yer Alalım”

Başkan Ahmet Akın, sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı duyduklarını ve bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı. “Belediye başkanı olarak sokakta yaşayan can dostlarımıza karşı sorumluluklarımın farkındayım. Onların huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için doğayla barışık uygulamaları destekliyorum. Sokak hayvanlarımızın yaşam haklarını engelleyen yasa teklifine ben de 'HAYIR' diyorum. Öldüren tarafta değil, yaşatan tarafta yer alalım. 3,5 ayda 270 can dostumuzu sahiplendirdik, Balıkesir’de sahiplendirme seferberliği başlatalım. İmkânı olan tüm hemşehrilerimi can dostlara yuva olmaya davet ediyorum. Her biri, bizlere Yüce Allah’ın emanetidir. Onların yaşam koşullarını iyileştirecek tüm uygulamaları hayata geçireceğiz. Devlet eliyle üretim durdurulsun, ticareti yasaklansın. Bizler; belediyeler olarak kısırlaştırır, aşılar ve yerinde yaşatırız." ifadelerini kullandı.