Haber: Atilla Yoğurtçu


2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Balıkesir’deki okullarda ilk ders zili çaldı. Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı’na Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a vekâleten katılan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden, öğrencilere destek mesajları verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, açılış konuşmasında öğrencilere seslenerek, "Bugün eğitim hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Bu sayfayı bilgiyle, sevgiyle, milli ve manevi değerlerle dolduracağınıza inanıyorum" dedi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise törende yaptığı konuşmada, “Gözlerinizdeki ışık, ülkemizin geleceğine dair umutlarımızı artırıyor. Sizler büyük ve güçlü Türkiye’nin mimarları olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Programın ardından 1. sınıf öğrencilerine 4. sınıf öğrencileri tarafından "hoş geldin" çiçekleri takdim edildi. Vali Ustaoğlu ve protokol üyeleri, minik öğrencilerle yakından ilgilenip onlara başarı dolu bir eğitim yılı diledi. Özden, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı ve onların heyecanına ortak oldu.

Büyükşehir’den Öğrencilere Ulaşım Desteği: Öğrenci Dostu Abonman Tarifeleri

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere yönelik ulaşımda avantaj sağlayan abonman tarifelerini duyurdu. Balıkesir Toplu Taşıma AŞ (BTT) tarafından geliştirilen Aylık Abonman Akıllı BALKART uygulamasıyla, öğrenciler daha uygun fiyatlarla toplu taşıma hizmetlerinden yararlanabilecek.

Üç farklı seçenekten oluşan abonman tarifeleri, şehir içi otobüs ve kampüs hatlarında geçerli olup, her abonman tipi indirimli biniş hakkı ve aktarma fırsatları sunuyor. Abonmanlar, 30 gün boyunca geçerli olacak ve biniş hakkı biten kartlar hemen yenilenebilecek.

Öğrenci Abonman Tarifeleri:

Abonman Tip 1: 50 biniş – 300 TL

Abonman Tip 2: 80 biniş – 480 TL

Abonman Tip 3: 100 biniş – 575 TL


Tüm tarifelerde şehir içi otobüs hatları, kampüs hatları, taksi-dolmuş ve minibüslerde indirimler sunulurken, 75 dakika içinde yapılan ikinci binişlerde aktarma ücreti alınmayacak.