Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği ballar, dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan Londra Uluslararası Bal Ödülleri’nde üç ayrı kategoride Altın Ödül kazandı. Çam Balı, Çiçek Balı ve Meşe Balı ile üç "Altın Ödül" alarak büyük bir başarıya imza attı.

Karesi İlçesi Kabakdere Mahallesi’nde faaliyet gösteren Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde uzman ellerde yetiştirilen arıların ürettiği bu ballar, Londra Uluslararası Bal Ödülleri’nde önemli bir başarı elde etti. Geçtiğimiz yıl Püren Çiçek Balı ve Ihlamur Balı ile “Altın Bal Ödülü”, Hayıt Balı ile de “Gümüş Bal Ödülü” kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Çam Balı, Çiçek Balı ve Meşe Balı ile üç Altın Bal Ödülü'nün sahibi oldu.

Balıkesir Ballarının Kalitesi Uluslararası Alanda Tescillendi

Her yıl dünya çapında pek çok ülkeden yüzlerce firmanın katıldığı Londra Uluslararası Bal Ödülleri’nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin balları, birçok laboratuvar testi ve duyusal analiz kriterlerinden başarıyla geçerek ödül almaya hak kazandı ve kalitesini uluslararası alanda kanıtladı.

Tadımlar Kör Yöntemiyle Yapıldı

Bu yarışmada balda mükemmellik ve kalite arandı. Jüri tarafından kalite, koku, doku ve lezzet kriterlerine göre yapılan değerlendirmeler, adil bir oylama sağlamak için “kör” yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi. Ürünler ambalajsız ve herhangi bir ayırt edici özelliği görünmeden tadılarak değerlendirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, aldığı bu ödüllerle Türkiye’nin ve Balıkesir’in balını dünyaya tanıttı.

Üç Balıyla Ayrı Ayrı ‘Altın Ödül’ Kazandı

İstanbul’da düzenlenen ödül törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı temsilen Hayvansal Üretim, Mezbahalar ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Hezer katıldı. Londra Bal Ödülleri Resmi Organizatörü George Kouvelis, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni üç balının da Altın Ödül kazanmasından dolayı tebrik ederek ödülleri takdim etti.