Seçim sisteminin değiştirilmesine yönelik yasa teklifine tepki gösteren barolar, müzakere sürecinden sonuç alınamadığını belirterek cumartesi günü Ankara’ya yürüyeceklerini açıkladı. Adana Barosu Başkanı avukat Veli Küçük, "Dayatmacı, tepeden inme ve demokrasiye uygun olmayan değişiklik çabalarına karşı baro başkanları olarak Ankara'ya yürüyoruz" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda gündeme alınan baroların seçim sistemi ve faaliyet yapısına yönelik yasa değişikliği teklifi üzerindeki çalışmalar, itirazlara rağmen sürdürülüyor. TBB öncülüğünde oluşturulan müzakere heyetine katılmayan ve müzakere sürecinin sonuç vermeyeceğini düşünen aralarında İstanbul, Antalya, İzmir ve Aydın’ın da aralarında bulunduğu barolar, “Söz baroların” başlığı altında eş zamanlı yaptıkları basın açıklaması ile baro teklifine karşı eyleme geçtiklerini duyurdu. Adana Barosu Başkanı avukat Veysi Küçük konuya ilişkin açıklamasında, "Dayatmacı, tepeden inme ve demokrasiye uygun olmayan değişiklik çabalarına karşı baro başkanları olarak Ankara'ya yürüyoruz"ifadelerini kullandı. Küçük'ün açıklamasının tamamı şu şekilde:

"SÖZ SAVUNMADA, SÖZ AVUKATLARDA"

"Cumhurbaşkanı'nın ve siyasi iktidar temsilcilerinin Avukatlık Kanunu'nda yapmayı planladıkları değişiklikler; baroların yapısı, alternatif baro, çoklu baro, nispi temsil gibi dayatmacı, tepeden inme ve demokrasiye uygun olmayan değişiklik çabalarına karşı baro başkanları olarak Ankara'ya yürüyoruz. Şu ana kadar 41 baro başkanının katılacağı ve yarın saat 10.00'da her ilde adli binaların önünde başlayacak olan yürüyüşümüz Pazar günü saat 11.00'de Ankara'da sonlanacak. Söz savunmanın, söz avukatların. Ankara'ya yürüyoruz."