Baro başkanlarının Meclis önündeki bekleyişi ikinci gününde devam ederken Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, TBMM önünde bekleyen baro başkanlarına, "Dün çağrıldınız gitmediniz. Lütfen bugün gidin" çağrısını yaptı. Öte yandan farklı illerden Ankara'ya gelen avukatlar Ankara Adliyesi'nde bir araya gelerek TBMM'ye yürümek istedi.

Savunma Ankara'da direniyor. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, sabah saatlerinde, TBMM Çankaya Kapısı girişinde oturma eylemi yapan baro başkanlarına komisyon teklifini kabul etme çağrısı yaptı. Ardından avukatlar Ankara Adliyesi'nde bir araya gelerek TBMM'ye yürümek istedi. Polis müdahalesine maruz kalan avukatlardan bazıları gözaltına alındı. İşte savunmanın Ankara'da TBMM önünde ve adliye önündeki direnişinde bugün yaşanan gelişmeler:

"DİYALOG KURMADAN DAVA KAZANILIR MI?"

AKP'nin çoklu baro teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda tartışılırken baro başkanlarının TBMM önündeki oturma eylemi de devam ediyor. Bu sırada TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarına yönelik bir çağrı yaptı. Feyzioğlu, "Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun. Diyalog imkanının reddedilmesini doğru bulmuyorum. Diyalog kurmadan dava kazanabiliyor muyuz ki kendi mesleki davamızı kazanalım?" dedi.

BARO BAŞKANLARI TEMSİLİ KATILIMI REDDETMİŞTİ

Çoklu baro teklifi komisyonda tartışıldığı sırada baro başkanları komisyon toplantısına katılmak istemiş fakat koronavirüs gerekçesiyle alınmamıştı. Komisyon daha sonra baro başkanlarından üç kişilik bir heyeti komisyona çağırmıştı. Fakat baro başkanları, tüm başkanların komisyonda hazır bulunmasını istedikleri için bu teklifi reddetmişti.

BARO BAŞKANLARI OTURMA EYLEMİNE DEVAM EDİYOR

Çoklu baro teklifinin görüşmeleri komisyonda devam ederken baro başkanları da TBMM Çankaya Kapısı önündeki yerlerini aldı. Bekleyiş bugün de sürüyor. Baro başkanları teklifin komisyondan geçirilmemesini talep ediyor. Komisyon görüşmelerine ise temsili bir katılım, başkanlar tarafından reddediliyor.

GAZETECİLER BARO BAŞKANLARININ YANINA ALINMIYOR

Baro başkanlarının Meclis önündeki bekleyişi sürerken, haber yapmak için bölgeye gelen gazeteciler baro başkanlarının yanına alınmadı. Artı TV Ankara Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş gözaltına alınırken kötü muameleye maruz kaldı.

AVUKATLAR ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE

Farklı illerden Ankara'ya gelerek TBMM'deki baro başkanlarına destek olmak isteyen avukatlar Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Avukatların genel eğilimi TBMM'ye yürümek yönünde.

ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE POLİS MÜDAHALESİ

Polisler, adliye önündeki avukatlara sosyal mesafeyi ihlal ettikleri bahanesiyle ceza yazarken, biber gazlı müdahale sonucunda bazı avukatlar da gözaltına alındı.

AVUKATLAR CÜPPEYİ GÖNDERE ÇEKTİ

Ankara Adliyesi önünde bekleyen avukatlar adliye önündeki bayrak direklerinden birinde avukat cüppesini göndere çekti. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1279051015048835073

BAROLAR MECLİS'E DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Ankara Adliyesi önünde polis müdahalesine maruz kalan avukatlar, Meclis'e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe tüm baroların katılmadığı belirtildi.

ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE AVUKATLARDAN "ÇAV BELLA"

İtalya’da Mussolini diktatörlüğüne ve Hitler Almanyası’nın işgaline karşı mücadele eden halkın şarkısı olan "Çav Bella", Ankara Adliyesi önünde oturma eylemi yapan avukatlar tarafından söyleniyor. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1279124889044213761