Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Marmara Adası’nda düzenlenen Halk Günü buluşmasında ada halkıyla bir araya geldi. Göreve geldiği günden bu yana Balıkesir’in her köşesine ayak basan Başkan Akın, Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Etkinlikte Başkan Akın’a, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Genel Sekreter Yardımcısı Aslı Aynaoğlu, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı Koray Başa, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Koray Karabulut, Cumhuriyet Halk Partisi Marmara İlçe Başkanı Nevzat Başkan ve Marmara Adalar BASKİ Sorumlusu Fuat Atlı eşlik etti.

İş Birliği Vurgusu

Vatandaşların sorunlarını, isteklerini ve taleplerini dinleyen Başkan Akın, Marmara Adası’nda yapılacak projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, “Biz, boşuna ‘Ahmet Akın Size En Yakın’ demedik. İstek ve taleplerinizi bize iletin. Amacımız, tertemiz adalar ve sahil şeridi oluşturmaktır. Marmara Denizi’nde müsilaj ve hayalet ağlar ile ilgili çalışmalar yapacağız. Bu konuyla ilgili önemli bir toplantıya katıldık ve ekosistemin zarar görmesini engellemek için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca, dere temizliği ve arıtma çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Başkan Akın, ada halkının yaşam koşullarını kolaylaştırmak için iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Buradaki kooperatif, başkanımız ve biz, birlikte Balıkesir’e yakışır bir sistemi kurmak için çalışıyoruz. Kısa bir süre içinde 3 kilometrenin üzerinde bir yol yapıldı. Turizm faaliyetleriyle ilgili de projelerimiz var. Sokak hayvanları konusunda özel bir çalışma yapmamız gerekiyorsa, elimizi değil, bedenimizi taşın altına koymaya hazırız. Adalarda yaşam zor, bu zorluğu kolaylaştırmak için iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Akın’ın ziyaretinde vatandaşlar, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.