Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Erdek’in Gedeve bölgesinde zeytin ağaçlarının sulanmasının yetersiz olduğu tespit edilen alanlar için harekete geçti. Bu kapsamda Başkan Akın, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ekiplerine talimat verdi. Kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalarla, 20 hektar daha zeytinlik alan tarımsal suyla buluşturulacak. 

Erdek Ziraat Odası Başkanı Mustafa Saçıl, bölgedeki çiftçilerin yaşadığı sulama sorunlarının çözülmesi adına önemli adımlar atıldığını belirtti. Saçıl, “Başkan Akın’a çiftçilerin mağduriyetlerini ilettik. Kendisi hemen dönüş yaparak, gerekli malzemeler ve sulama ekipmanlarının temin edilmesi için BASKİ’ye talimat verdi. Ekipler kısa sürede çalışmalara başladı,” dedi. 

Saçıl, Başkan Akın’ın taleplerine hızlı bir şekilde cevap vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öncelikle ilgisi için Belediye Başkanı Ahmet Akın’a; daha sonra da Koordinatör Murat Karakoyun’a ve BASKİ personeline çiftçiler adına teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah,” ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, zeytinlik alanların verimliliğini artırmak ve çiftçilerin yaşadığı sulama sorunlarını çözmek amacıyla bu tür projelere devam edeceklerini belirtti. “Tarım bizim için çok önemli. Çiftçilerimizin yanındayız ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz,” dedi. 

Bu çalışmalar sayesinde, Gedeve bölgesinde bulunan zeytin ağaçları daha iyi sulanacak, böylece hem ürün kalitesi artacak hem de çiftçilerin mağduriyetleri giderilecek.