Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına önemli desteklerde bulunuyor. Belediye, ilkokul öğrencilerinin günlük beslenmelerini karşılarken, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler için kırtasiye malzemesi yardımı yapıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdikleri desteklerle öğrencilerin eğitimine katkıda bulunduklarını belirtti. “Halkçı Yönetim” anlayışıyla yürütülen projede, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitimine destek olunarak Türkiye genelinde örnek teşkil edecek adımlar atıldı.

Evde Beslenme Desteği

Belediyenin Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen çalışmalarda, 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan ilkokul öğrencileri için diyetisyen kontrolünde hazırlanan beslenme paketleri, haftalık olarak öğrenci evlerine ulaştırılıyor. Protein, karbonhidrat ve yağ dengesi gözetilerek hazırlanan bu beslenme çantaları, çocukların sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmelerini sağlıyor.

Kırtasiye Yardımı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik kırtasiye desteği de veren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayarak ailelere destek oluyor. Defter, kalem ve boya gibi malzemelerden oluşan kırtasiye paketleri, başvuruda bulunan ailelerin çocuklarına ulaştırılıyor.

Başkan Ahmet Akın, eğitimde fırsat eşitliği sağlama amacı taşıyan bu projelerin artan hayat pahalılığına karşı aileleri desteklemek adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Belediye, 444 40 10 numaralı çağrı merkezinden ya da Yakın Çözüm Merkezlerinden başvuru yapan ailelerin taleplerini uzman sosyologlar aracılığıyla değerlendirip yardım süreçlerini başlatıyor.

Başkan Akın: “Sağ Elin Verdiğini Sol El Görmeyecek”

Başkan Akın, yardımların evlere ulaştırılmasının temel sebebinin gizlilik olduğunu belirtti. “İhtiyaç sahibi öğrencilerimize beslenme çantalarını evlerine teslim ediyoruz. Bunu yaparken amacımız, sağ elin verdiğini sol elin görmemesi. Gıda krizi kapıda ve bu süreçte öğrencilerimizin hiçbir eksiklik hissetmemeleri için yanlarındayız” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve sosyal destek projeleriyle öğrencilerin hem beslenme hem de kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederek, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi hedefliyor.