Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yerel üreticilere destek olmak ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek amacıyla başlattığı "Çiftçi Destek Programı"nın ilk adımını Gömeç'te attı. Gömeç tarlalarında çiftçilerle birlikte bamya hasadına katılan Başkan Akın, çiftçilerin ürünlerine değer katmak için önemli adımlar attıklarını belirtti.

Gömeç Bamyası Katma Değer Kazanıyor

Başkan Akın, Gömeç'te düzenlenen törende, Gömeçli çiftçilerden 10 ton bamyanın piyasanın yüzde 25 üzerinde bir fiyatla, kilogramı 90 liradan satın alınacağını duyurdu. Bu alımlarla birlikte, çiftçilere alım garantisi de verildi. Bamya, susam, fasulye ve nohut gibi diğer ürünler için de alım yapılacağını açıklayan Akın, bu ürünlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulacak 'Yakın Market' ve 'Yakın Manav' projeleri aracılığıyla tüketicilere ulaştırılacağını söyledi.

Toprak Kazanacak, Çiftçi Tarlasını Terk Etmeyecek

Gömeç Yaya Mahallesi’nde bamya hasadına katılan Akın, tarım ve planlama konusunda Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’nı kurduklarını belirterek, planlı çalışmalarla üretimin sürekliliğini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. "Çiftçimizin ürettiği ürünlere alım garantisi veriyoruz," diyen Akın, "Toprağın bereketli olması, çiftçimizin üretmesi ve zenginleşmesi gerekiyor. Biz de bu yolda çiftçimizin yanında olacağız," ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Köyü Kurulacak

Başkan Akın, kırsal kalkınma ve üretimin artırılması amacıyla "Cumhuriyet Köyü" kuracaklarını belirterek, bu proje ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hayata geçireceklerini ifade etti. Ayrıca, Ata tohumu kullanımını yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarmak için özel çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Gömeç Bamyası Cips Olarak Sofralarda

Balıkesir'in bamya üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını belirten Başkan Akın, Gömeç'ten alınan bamyanın kurutularak cips haline getirileceğini ve bu sağlıklı gıdanın Türkiye ve yurtdışındaki pazarlara sunulacağını açıkladı. "Bamyayı katma değeri yüksek bir ürün haline getiriyoruz," diyen Akın, bu süreçten elde edilen gelirin yeniden çiftçilere destek olarak döneceğini ifade etti.

Yakın Market" ve "Yakın Manav" Geliyor

Tüketicileri ucuz ve sağlıklı gıda ile buluşturmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 'Yakın Market' ve 'Yakın Manav' projelerinin hayata geçirileceğini müjdeleyen Başkan Akın, ilk adım olarak Gömeç bamyasını piyasadan yüksek bir fiyatla aldıklarını ve farklı yöntemlerle kurutarak bu ürünü pazarlara sunacaklarını belirtti.

Başkan Ahmet Akın, Balıkesir çiftçisinin her zaman yanında olacaklarını vurgulayarak, Balıkesir’i tarımda Türkiye’nin parlayan yıldızı yapma hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.