YEREL MEDYA KOORDİNASYONU

Başkan Tutdere: Adıyaman’ımızı olası afetlere en iyi şekilde hazırlıyoruz

‘13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ dolayısıyla, İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ortaklığında düzenlenen çevrimiçi toplantıya katılan Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Belediye bünyesinde Afet Risk Yönetimi Hazırlığı ve Lojistik Müdürlüğü kurulduğunu duyurdu.

Abone Ol

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’nin yanı sıra, Vali Osman Varol, AFAD, Adıyaman Üniversitesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tutdere, Belediye bünyesinde Afet Risk Yönetimi Hazırlığı ve Lojistik Müdürlüğü’nün kurulduğunu açıkladı.

Söz konusu müdürlük bünyesinde 65 kişilik bir ekip oluşturduklarını belirten Tutdere, ayrıca 33 mahalleye acil müdahale konteynerleri kurmak için de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Başkan Tutdere, sözlerini şöyle tamamladı:

“Daha önce de hedeflerimizde belirttiğimiz üzere her mahalleye acil müdahale konteynerleri kurmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Valiliğimiz ve diğer kurumlarımızla koordineli bir şekilde Adıyaman’ımızı olası afetlere en iyi şekilde hazırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.