Aileler ve öğrencilerle tek tek selamlaşan Başkan Tutdere, kutlamada sevgiyle karşılandı. Çocuklarla sınıflarda buluşarak hatıra fotoğrafları çektiren Başkan, minik öğrencilere hediyeler dağıttı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, çocukların heyecanını paylaşan Başkan Tutdere, aileler ve öğretmenlerle birlikte eğitimin önemine vurgu yaparak, Adıyaman Belediyesi'nin her zaman çocukların ve ailelerin yanında olacağını ifade etti.

Başkan Tutdere, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün çocuklarımız kadar biz de heyecanlıyız. 6 Şubat depreminin izlerini taşıyan kentimizde, yaşadığımız tüm zorluklara rağmen, bugün yavrularımızla birlikte eğitim hayatının ilk zilini karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim, hem şehrimizin yaralarının sarılması hem de geleceğimizin inşası için vazgeçilmezdir. Adıyaman Belediyesi olarak, çocuklarımızın huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Ailelerimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.”

Programın ardından çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Tutdere, velilerin de dileklerini dinleyerek yeni eğitim öğretim yılına dair umutlarını paylaştı.