BALIKESİR

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk: Ayvalık’ın su sorunu kalıcı çözümlerle tarihe gömülecek

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ayvalık'taki su sorunlarının uzun vadeli çözümlerle giderileceğini belirterek, ilçede yıllardır ihmal edilen altyapının tamamen yenileneceğini ve su kayıplarının önleneceğini söyledi.

Abone Ol

Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ayvalık’taki su isale hatlarında yaşanan sorunlar ve bunlara yönelik çözümler hakkında basına bilgilendirme toplantısı düzenledi. Öztürk, ilçede uzun yıllardır ihmal edilen altyapı sorunlarının, su arızalarının ana kaynağını oluşturduğunu belirterek, "Günü kurtaracak değil, kalıcı çözümler üretmek istiyoruz" dedi.

"Ayvalık’ın Altyapısı Yamalı Bohçaya Dönmüş"

Göreve geldiği günden bu yana Balıkesir’in altyapı sorunlarına yönelik fizibilite çalışmaları yaptıklarını söyleyen Erdoğan Öztürk, özellikle Ayvalık ilçesinin altyapısının yıllardır üst üste yapılan eklemelerle adeta "yamalı bohçaya" döndüğünü ifade etti. İlçede 60 yılı aşkın süredir kullanılan su hatlarının ömrünü tamamladığını belirten Öztürk, Ayvalık’ta içme suyu sıkıntısının temel sebebinin uzun yıllardır ihmal edilen altyapı yatırımları olduğunu vurguladı.

"Arızalar, Günü Kurtaran Geçici Çözümlerden Kaynaklanıyor"

Öztürk, ilçede su arızalarının artmasının sebebinin geçmişte günü kurtarmak için yapılan geçici çözümler olduğunu belirtti. "Ayvalık’ta birkaç yeni su kaynağı tespit ettik ancak mevcut hatlar yenilenmedikçe, bu kaynaklar da bir işe yaramayacak. Ayvalık’ın içme suyu hatları adeta elek gibi, suyun yüzde 65-70’i daha konutlara ulaşmadan kayboluyor" dedi.

Ayvalık’ın Su Sorununu Kökten Çözeceğiz

BASKİ’nin Ayvalık için 35 yıllık bir nüfus artışına göre planlama yaptığını belirten Öztürk, ilçenin su ve atık su sorunlarını etaplar halinde kökten çözecek projeler hazırladıklarını söyledi. Öztürk, "Ayvalık’ın su sorununu çözmek için ilk hedefimiz gelir-gider dengesini sağlamak ve bu sayede yatırıma başlamak. Mevcut 3 hattı tek hatta düşürerek suyun depoya ulaşmasını sağlayacağız. Bu sayede Ayvalık’ın içme suyu sorunu kalıcı olarak çözülecek" dedi.

Son 4 Ayda 2 Bin 961 Arızaya Müdahale Edildi

Son 4 aylık süreçte BASKİ olarak Ayvalık’ta 2 bin 961 adet arızaya müdahale ettiklerini dile getiren Erdoğan Öztürk, "Bu süreçte 5 bin 267 metre içme suyu hattı, 5 bin 600 metre kanalizasyon hattı döşedik. Ayrıca, Ayvalık’ın su sorunu tarihe gömülecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan Öztürk, BASKİ’nin mevcut finansal sıkıntılarına rağmen, Ayvalık ve Balıkesir genelindeki su sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı.