Haber: Mehmet Şirin Demir

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Parti Beşiri Belediye Eş Başkan adayı Av. Mehmet Akif Akın, belediyenin bütçesini halkın hayatını kolaylaştıracak projelerde harcayacaklarını ifade etti.

"VATANDAŞA DOKUNACAK PROJELERİN TEMELİNİ ATACAĞIZ"

Beşiri'nin hizmet noktasında çok geride olduğunu belirten Akın, şeffaf bir yönetim anlayışı ile bütün sorunları çözecek irade sahibi olduklarını vurguladı.

Akın, devamında şunları söyledi:

"Merkezi yönetimden Beşiri'ye ayrılan bütçeyi halkımızın yaşam kalitesini artıracak hizmetlerde kullanacağız. Ulaşım, cenaze defin işlemi ve mezarlığın temizliği noktasında halk belediyenin hizmetinden mahrum. İlçemizin altyapı ve üstyapı sorunları olduğu gibi duruyor. İlçemizin İmar sorununu çözülmüş değil. Bu konuda hem vatandaş rahatsız hem de belediye yol, park ve sosyal hizmetini götürmekte zorluk çekiyor. Belediye olarak önce bu noktaya odaklanacağız. Çünkü vatandaşımızın temiz suya erişimi, temiz yola ve kamu hizmetlerine ulaşması gerekir. Bu çerçevede ilk işimiz bu sorunları çözerek yapmak istediğimiz projelerin önünü açacağız. Biz bunları yaparken belli bir zaman aralığında halkımızın bütçesini nereye harcadığımızı kalem kalem halkımıza hesap vermek suretiyle belediye binasına asacağız. Bununla yetinmeyip belediye meclis toplantılarını halkımıza açık bir şekilde yapacağız. Çok önemli karar alma süreçlerinde ise doğrudan halkımıza sorarak halk oylaması yapacağız. Bu şekilde halka dokunacak projelerin temelini atacağız."

Batman, Beşiri

"SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE GENÇLERİMİZİN SOSYAL AKTİVİTELERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Gençlerin sahipsiz kaldıkları için ilçeyi terk ettiğini vurgulayan Akın, sosyal belediyecilik anlayışı içinde gençlerin daha verimli bir zaman harcanması için sosyal aktivitelerini artıracak projeler hazırladıklarını ifade etti.

"Gençlerin istihdamı için dijital atölyeler kuracağız. Bu şekilde meslek edinmek için deneyim kazanacaklar. Halk Eğitim Merkezlerinin yapamadığını biz geliştirilmiş bir versiyonu ile pırıl pırıl gençlerimizin eline altın bilezik takarak meslek sahibi edeceğiz. Gençlerin eğitimlerine katkı sunmak için ilçe merkezinin belirli noktalarını ücretsiz internet wi-fi noktaları kuracağız" diyen Akın, gençlik yaşam merkezi bünyesinde her mahalleye park ve spor alanları oluşturarak gençleri spora teşvik etmek istediklerini söyledi.

"İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN YANINDA OLACAĞIZ"

İhtiyaç sahibi aileler için belediye bünyesinde aşevi kuracaklarını belirten belediye eş başkanı Akın, bu şekilde hiçbir aileyi yanlız bırakmayacaklarını ifade etti.

 Akın, "Aş evi projemizle beli bir yaşa gelmiş ve çocuklarından ayrı yaşayan ailelerin beli hastalıklardan dolayı evde yemek pişiremiyor. Her gün yemek ihtiyacını biz karşılayacağız. Bu şekilde akde vefa görevimizi yerine getireceğiz. Bununla sınırlı kalmayıp ihtiyaç sahibi yeni evlenecek çiftlerin beyaz eşya takımını biz karşılayacağız. Halkımızın taziye evi yemeğini karşılayarak dayanışma içinde olacağız. Dar gelirli ailelere yardım kartı dağıtarak Beşirili esnaftan alış verişini yapabilecek. Bu şekilde hem dar gelirli ailelerin yanında olduğumuzu hem de esnafımızı zincir marketlerden korumuş olacağız. Beşiri topraklarında gözlerini dünyaya açan her bebeğimize yeni doğan kolisi hazırlayarak hoşgeldin diyeceğiz" dedi.

"ÇİFTÇİ DOSTU BİR BELEDİYE OLACAĞIZ"

Beşiri'nin tarım bölgesi olduğunu dilendiren Akın, "Çiftçi dostu bir belediye olmak için çiftçimizin yanında olacağız. Tarım ve hayvancılık kooperatifi kurarak hem ilçe merkezinde hem de kırsalda hayvan besleyen çiftçimize veterinerlik hizmeti yapacağız" dedi. Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Atalık tohum projesi ile çiftçimizin ürün verimini artıracağız. Bu şekilde organik tarımı teşvik edeceğiz. Biz bunları yaparken üniversite mezunu gençlerimizi bu alanlarda istihdam edeceğiz. Hayata geçireceğimiz bütün projelerde gençlerimiz hem vatandaşımıza hizmet ederek vatandaşın hayat şartlarını kolaylaştıracak hem de evine ekmek götürecek. Bu şekilde halkımıza hizmet etmiş olacağız." ifadelerini kullandı.