Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşı, zam sonrasında en çok merak edilen konularından birisi oldu. Memur maaşlarına Temmuz ayında gelen %19,31’lik zam sonrasında bekçi maaşları 2024 yılında ne kadar oldu? Konuyla ilgili detayları paylaşıyoruz.

Bekçi Maaşları Temmuz Zammıyla Ne Kadar Oldu?

Bekçilerin aylık maaşı pek çok faktöre göre belirlenirken Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin güncel maaş bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Memur maaşlarına paralel olarak %19,31 oranında artırılan güncel bekçi maaşları için detayları sizlere aktardık. Mahalle bekçisi maaşı ne kadar? Detaylarıyla sizlerle..

Kadrolu bekçi maaşı 657 sayılı Kanun’a bağlı olarak hizmet yılı, kademe ve derece, kadro durumu gibi pek çok detaya göre değişiklik göstermektedir. Özellikle hizmet yılı açısından yeterli deneyime sahip olan bekçilerin maaşı oldukça yüksektir. Konuyla ilgili tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz. İşte detaylar…

Bekci Maaslari 1

Güncel Bekçi Maaşları 2024: En Düşük - En Yüksek

Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşları 2024 yılında memur maaşlarına gelen zam oranı çerçevesinde artırıldı. Maaşlar, diğer kamu mesleklerine göre yüksek olmakla beraber, doğuda ya da batıda görev yapma yerine göre hizmet yılı esaslı olarak değişiklik gösteriyor. Lise, ön lisans, üniversite mezunu bekçiler aylık ne kadar kazanıyor? İşte yanıtı…

Güncel bekçi maaşları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

En Düşük Bekçi Maaşı

43.500 TL

En Yüksek Bekçi Maaşı

47.500 TL

Doğuda Bekçi Maaşları

45.000 TL – 47.500 TL

Kadrolu Bekçi Maaşları

43.500 TL – 47.500 TL

Lise Mezunu Bekçi Maaşı

43.500 TL – 45.500 TL

Ön Lisans Mezunu Bekçi Maaşları

44.000 TL – 46.000 TL

Üniversite Mezunu Bekçi Maaşı

45.000 TL – 47.500 TL

Bekar Bekçi Maaşları

43.500 TL – 46.500 TL

NOT: Bekçi maaşları tablosunda yer alan veriler, mevcut yasa ve yönetmeliklerde yer alan kriterlere göre tahmini olarak hesaplanmıştır. Bekçi maaş hesaplamasının personele özgü detayların dikkate alınarak yeniden yapılması önerilmektedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşı 2024 bilgilerini sizlerle paylaşırken, aynı zamanda bu verilerin daha detaylı bir şekilde incelenmesi önemlidir. İşte ayrıntılar…

Bekci Maaslari 3

1- En Düşük Bekçi Maaşı

2024 bekçi maaşlarını araştıran pek çok kişi, mesleğe başlangıç aşamasında alınan en düşük maaş bilgilerini merak ediyor. En düşük bekçi maaşı, genellikle lise mezunu, doğu görevi olmayan, bekar bekçiler için geçerlidir. Bu doğrultuda güncel maaş bilgilerini inceleyelim…

En düşük bekçi maaşı 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • 13/3 kademe ve dereceyle göreve yeni başlayan lise mezunu bir bekçi aylık ortalama 43.500 TL maaş almaktadır.
  • Yukarıdaki maaş bilgileri görevli personelin medeni hal, çocuk sayısı ve diğer faktörlerine göre değişiklik gösterebilecektir.

2- En Yüksek Bekçi Maaşı

Bekçi maaşları ne kadar oldu sorusunu araştıran birçok kişi, meslekteki en yüksek aylık ücretleri de merak etmektedir. En yüksek bekçi maaşı, genellikle üniversite mezunu, hizmet yılı açısından yeterli görülen, doğu görevi bulunan ve kademe-derece açısından tavan seviyeye ulaşmış kişilerin alacağı maaştır. Bu doğrultuda güncel bilgileri inceleyelim…

En yüksek bekçi maaşları 2024 yılında aşağıdaki gibidir:

  • Meslekte yeterli deneyim süresine ulaşmış, doğu görevi bulunan üniversite mezunu bir bekçi, aylık ortalama 47.500 TL maaş almaktadır.

3- Doğuda Bekçi Maaşları

Çarşı ve Mahalle Bekçileri, doğu bölgelerinde görev yaptıkları takdirde ek tazminatlarla birlikte daha yüksek maaş almaktadır. Lise, ön lisans, üniversite mezuniyeti ve hizmet yılına göre belirlenen kadro kademe ve derecesiyle aylık maaşlar hesaplanmaktadır. Peki, doğuda bekçi maaşı ne kadar? İşte yanıtı…

Doğuda bekçi maaşları 2024 Temmuz zamlarıyla birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Doğu bölgelerinde görev yapan çarşı ve mahalle bekçilerinin aylık maaşı çeşitli faktörlere göre değişmekle birlikte 45.000 TL – 47.500 TL aralığındadır.

4- Kadrolu Bekçi Maaşları 2024

Bekçi maaşları kaç para sorusuna yanıt arayan kişiler, kadrolu personellerin hangi ücret aralıklarına sahip olduğunu merak etmektedir. Kadrolu bekçiler, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanıyla görev yapmaktadır.

KPSS puan şartı ve yazılı – sözlü mülakatlarda başarı gösterme şartı bulunan bu personeller için güncel maaş bilgilerini inceleyelim.

Kadrolu bekçi maaşı 2024 yılında şu şekildedir:

  • EGM’ye bağlı olarak görev yapan kadrolu çarşı ve mahalle bekçilerinin aylık maaşı, eğitim seviyesi, deneyim süresi, kadro kademe ve derecesi gibi faktörlere göre değişmekle birlikte ortalama 43.500 TL – 47.500 TL arasındadır.

5- Lise Mezunu Bekçi Maaşı

Bekçi maaşı ne kadar oldu sorusuna yanıt arayan birçok kişi, lise mezunu bekçilerin aylık ne kadar kazandığını merak ediyor. Bu doğrultuda 13/3 kademe ve dereceyle göreve başlayan personellerin aylık ücretlerini inceleyeceğiz. İşte lise mezunu bekçiler aylık ne kadar kazanıyor sorusunun yanıtı…

Lise mezunu bekçi maaşları 2024 Temmuz zamlarıyla birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Bekçi maaşı Temmuz zammıyla birlikte lise mezunu görevliler için ortalama 43.500 TL – 45.500 TL aralığına yükselmiştir.

6- Üniversite Mezunu Bekçi Maaşları

Bekçi maaşının en yüksek olduğu seviye, genellikle üniversite mezunu personeller için geçerlidir. Buna göre üniversite mezunu bekçiler, diğer lisans ve ön lisans eğitim seviyesine sahip olan çarşı ve mahalle bekçilerine göre daha yüksek maaş almaktadır. Bekçi maaşları ne kadar oldu sorusunu üniversite mezunu personeller için yanıtlayalım…

Üniversite mezunu bekçi maaşı 2024 Temmuz zammıyla birlikte aşağıdaki gibidir:

  • Üniversite mezunu bekçilerin aylık maaşı eğitim seviyesinden hizmet yılına kadar pek çok faktöre göre değişmekle birlikte ortalama olarak 45.000 TL – 47.500 TL arasındadır.

Bekci Maaslari 4

Bekçi Maaşları Ne Zaman Yatar?

Güncel bekçi maaşını araştıran birçok kişi, aynı zamanda bu ücretlerin ayın kaçında yattığını merak ediyor. Çarşı ve mahalle bekçileri, 657 sayılı Kanun’a tabi olarak devlet memuru sayıldıklarından dolayı, maaşları da diğer memurlarla aynı günde yatmaktadır. Peki, bekçi maaşları ne zaman yatar? İşte yanıtı:

  • Bekçilerin aylık maaşı Devlet Memurları Kanunu’nda belirtildiği üzere her ayın 15’i itibariyle banka hesaplarına aktarılmaktadır.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı Var Mı?

Bekçi maaşlarıyla alakalı araştırılan konulardan bir diğeri de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bekçi alımı yapıp yapmadığı konusudur. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı EGM başvuru ekranından takip edilirken, bu yıl ne kadar alım yapılacağı ise merak konusu. İşte ayrıntılar…

Emniyet Genel Müdürlüğü Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı 2024 bilgilerine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl 1250 bekçi alan EGM’nin önümüzdeki günlerde bu yıl ne kadar alım yapacağına dair bir açıklamada bulunması bekleniyor.

Bununla birlikte EGM Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için başvuru ekranlarını e-Devlet ve resmi siteler üzerinden takip etmeniz öneriliyor.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Nedir? Ne İş Yapar?

Bekçi maaşları 2024 Temmuz bilgilerini aktardıktan sonra, kısaca mesleğe dair görev tanımı bilgilerini paylaşalım. Çarşı ve Mahalle Bekçisi nedir? İşte yanıtı…

Türkiye’de Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 1966 yılında yürürlüğe giren 772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu çerçevesinde genel zabıta ve kolluk kuvvetlerine yardımda bulunmak amacıyla, onların bulunmadığı noktalarda acil önlemleri almak için oluşturulan bir teşkilattır.

Çarşı ve Mahalle Bekçi Teşkilatı, en büyük mülki idare amirinin emrinde, genel zabıtaya ise yardımcı bir silahlı kuruluş olarak görev yapar.

Bir dönem alım gerçekleştirilmeyen çarşı ve mahalle bekçiliği için 2017 Nisan ayında çıkarılan KHK ile yeniden personel alımı gerçekleştirilmiştir. Daha sonra 18 Haziran 2020 tarihli 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Kanunu olarak düzenlenen mevzuat, günümüzde genel işleyişi belirlemek açısından oldukça önemlidir.

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin görevleri ise şu şekildedir:

  • Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin görevleri, genel kolluk kuvvetinin derhal müdahale edemeyeceği acele ve zaruri hallerdeki görevler, genel kolluk kuvvetlerine yardım amacıyla belirlenen görevler, mahalle sakinlerinin sağlık, istirahat ve selametini sağlamak açısından belirlenen görevler olmak üzere üç görevi vardır.
  • Bu noktada mahalle bekçilerinin görevi saldırı yapanları yakalamaktan uyuşturucu maddeler üretilen, satılan ve kullanılan yerleri tespit etmeye kadar çok geniş kapsamlı olarak düzenlenmiştir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Nasıl Olunur?

Bekçi maaşlarının diğer pek çok mesleğe göre yüksek olması, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği’ne olan ilgiyi artırmaktadır. Bu doğrultuda vatandaşlar Çarşı ve Mahalle bekçisi nasıl olunur sorusuna yanıt arıyor. Peki, bekçi nasıl olunur? İşte yanıtı…

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapmak isteyen personeller, teşkilatın düzenleyeceği yazılı ve sözlü sınavlardan başarı elde etmek, bununla beraber gerekli şartları sağlamak mecburiyetindedir.

Çarşı ve Mahalle Bekçisi nasıl olunur sorusunun yanıtı ise şu şekildedir:

  • Bekçilik sınavına girmeden önce ön sağlık kontrolü yapılır. Burada Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre belirlenen ön sağlık kontrolü şartlarını yerine getirmeniz gerekiyor.
  • Daha sonra Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sınavına girerek Genel Kültür – Genel Yetenek testlerinden istenen puanda başarı sağlamanız gerekmektedir. (50 puan şartı)
  • Sonraki aşamada Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek fiziki yeterlilik sınavından başarı elde etmeniz gerekir. (60 puan şartı)
  • Son aşamada adaylar sözlü mülakata alınır ve başarı gösteren kişiler 6 ay sürecek eğitime alınırlar. (70 puan şartı)
  • Eğitim sürecini de başarıyla tamamlayan adayların Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak gerekli şehirlere ataması gerçekleştirilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Güncel bekçi maaşları 2024 Temmuz listesiyle alakalı merak edilen diğer soruları yanıtladık:

1- Bekçi maaşları şu an ne kadar?

Bekçi maaşı görevli personelin eğitim seviyesi, deneyim süresi ve diğer pek çok faktörüne göre değişmekle birlikte 43.500 TL – 47.500 TL arasındadır.

2- Bekçiler devlet memuru mudur?

EGM’ye bağlı olarak görev yapan Çarşı ve Mahalle Bekçileri, 657’ye tabi devlet memuru sayılmaktadır.

Bekçi maaşları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi ve görüşlerinizi bizlerle paylaşın, hemen yayınlayalım!