SPOR

Belhanda Nereli? Kaç Yaşında? Dini Nedir? Eşi Kimdir?

Transfer döneminde ismi sıklıkla geçen isimlerden biri de Younes Belhanda. Belhanda nereli sorusuyla birlikte ünlü futbolcunun hakkındaki tüm merak edilenleri yanıtladık.

Abone Ol

Younès Belhanda Fas asıllı bir aileden dünyaya gelen ve futbola olan tutkusu ile yıldızı parlayan bir futbolcudur. Ofansif orta saha mevkiinde görev alan Belhanda teknik becerileri ve serbest vuruşlardaki ustalığı ile tanınmaktadır. Peki, Belhanda aslen nereli? Eşi veya çocuğu var mı? İşte sizin için araştırdıklarımız…

Younes Belhanda Kimdir?

Fransa'nın Avignon şehrinde 25 Şubat 1990 tarihinde doğan Younès Belhanda, futbola olan tutkusu ve olağanüstü yeteneğiyle kısa sürede yıldız mertebesine yükselen Faslı bir futbolcudur. Ofansif orta saha mevkiinde görev alarak oyunu kurma yeteneği ve güçlü şutları ile bilinmektedir.

Futbolculuk serüvenine Montpellier'de başlayan Belhanda 2009 yılında A takıma yükseldi ve 2012 yılında Ligue 1 şampiyonluğunda önemli rol oynadı. 2013 yılında Dinamo Kiev'e transfer olarak Ukrayna ekibinde de başarılı bir performans sergiledi.

Asıl çıkışını ise 2016 yılında Galatasaray'a transfer olmasıyla yakalayan Belhanda, 4 sezonda 4 Süper Lig şampiyonluğu kazandı ve 2018-19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. Bu başarılarda oyunu kurmadaki yeteneği ve kilit pasları büyük rol oynadı.

2022 yılında Adana Demirspor'a transfer oldu. Ayrıca milli takım kariyeri de oldukça parlaktır. 2010 yılından beri Fas Milli Takımı'nda forma giyen Belhanda 2017 Afrika Uluslar Kupası'nı kazanan Fas Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biridir. Futboldaki başarısının yanı sıra sempatik kişiliği ve yardımseverliği ile de bilinmektedir.

Belhanda Nereli?

Eğer Belhanda nereli diye merak ediyorsanız kendisi 25 Şubat 1990 tarihinde Fransa'nın Avignon şehrinde Fas asıllı bir ailede doğmuştur. Ailesi Fas'tan göç etmeden önce Fransa'ya yerleşmiştir. Futbol hayatına 7 yaşında başlamıştır.

Belhanda Kaç Yaşında?

Younès Belhanda 25 Şubat 1990 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2024 itibariyle 34 yaşındadır.

Belhanda Hangi Takımda?

Belhanda 2023 yılında Adana Demirspor ile olan sözleşmesini feshetti ve şu anda herhangi bir kulüpte oynamamaktadır. Kariyeri boyunca teknik kapasitesi, yaratıcılığı ve gol atma yeteneği ile tanınan bir orta saha oyuncusudur. Hatta Al-Shamal formasıyla ilk sezonunda 10 lig maçına çıkarak 3 gol ve 2 asistlik bir performans sergilemiştir.

Belhanda Hangi Dine Mensup?

Belhanda nereli sorusunun sorulmasının sebeplerinden biri dini gerekçelerdir. Youness Belhanda Müslümandır. Bir zamanlar kendisi için sarf edilen "Çok fazla ibadet ediyor. Başka bir dünyaya geçmiş. Pek futbolcuya da benzemiyor. Sanki daha fazlası gibi..."  ifadelerine sert çıkış yapan Faslı futbolcu “Ben bir Müslümanım. Terörist miyim?" diyerek tepkisini ortaya koymuştur.

Belhanda Eşi Kimdir?

Younès Belhanda'nın eşi Amal Belhanda'dır. Çift, 2017 yılında Fas'ın Marakeş şehrinde görkemli bir düğünle evlenmiştir. Amal Belhanda, özel hayatını göz önünde bulundurmamayı tercih etmektedir. Bu nedenle hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Ancak bazı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Amal Belhanda'nın Faslı olduğu ve Belhanda ile evlenmeden önce moda tasarımıyla uğraştığı bilinmektedir.

Belhanda Kaç Çocuğu Var?

Younès Belhanda'nın bir tane erkek çocuğu vardır. İsmi de Muhammad Belhanda’dır. Muhammad, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde okuduğu İstiklal Marşı videosu ile tüm taraftarlardan takdir ve alkış toplamıştır.

Belhanda Hangi Milli Takımda?

Youness Belhanda, milli takım kariyerini Fas Milli Takımı'nda sürdürmektedir. Her ne kadar Belhanda nereli sorusunun cevabına göre doğum yeri Fransa'nın Avignon şehri olsa da Fas millileri arasındadır.

17 Kasım 2010'da Fas Milli Takımı'na ilk kez çağrılan Belhanda, o zamandan beri 59 kez milli formayı giymiş ve 5 gol atmıştır. Son olarak 2022 Dünya Kupası elemelerinde Fas ile birlikte Katar'a gitme başarısını göstermiştir.

Belhanda Hangi Mevkide Oynuyor?

Younès Belhanda; oyunu kurmada ve gol pozisyonu hazırlamada usta, uzun topları etkili kullanan, her iki ayağıyla da güçlü şutlar çeken ve serbest vuruşlarda tehlikeli bir silah olan, oldukça teknik ve top hakimiyeti yüksek bir ofansif orta saha oyuncusudur.

Sağ kanat ve sol kanat gibi farklı mevkilerde de oynayabilmektedir. Montpellier, Dinamo Kiev, Galatasaray ve Adana Demirspor'da forma giyen Belhanda Fas Milli Takımı'nda da önemli bir yere sahiptir.

Bu haberimizde sizin için Belhanda nereli sorusunu en detaylı şekilde cevaplandırdık.