Bilgi yarışmaları her zaman izleyicileri ekran başına kilitleyen bir format olmuştur. Özellikle son yıllarda bilgi ve genel kültür seviyesini test eden programlar oldukça revaçta. Bu programlar arasında 360 TV’de yayınlanan Ben Bilirim yarışması da öne çıkanlardan biri.

Binlerce kişiyi ekran başına kilitleyen Ben Bilirim ikramiye ne kadar olduğu merak konusu oldu. 

Ben Bilirim ödül hakkında detayları yazık. İşte, ayrıntılar…

Ben Bilirim Odul

Ben Bilirim Ödülü Ne Kadar?

Alper Ateş’in sunumuyla hafta içi her akşam ekranlara gelen Ben Bilirim, 5. sezonuyla da izleyicileri bilgilendirmeye ve eğlendirmeye devam ediyor. Program hakkında en çok araştırılan konu ise ödül oldu. Peki, Ben Bilirim ödülü kaç TL?

Ben Bilirim birincilik ödülü, katılımcıların söylemine göre 10 bin Türk Lirasıdır. Bunun yanı sıra Ben Bilirim ödülü hakkında programın yapımcısı bir açıklamada bulunmuştur.

Ben Bilirim ödülü hakkında yapımcı tarafından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:

  • “Ödül konusunda açıkçası biraz bizim tercihimiz farklı. İşin içine parayı koyduğunuz zaman insanlardaki o sıcak atmosferi kaybetme riski doğuyor. Dolayısıyla daha cüzi bir rakamla insanların sosyalleşebileceği bir alan oluşturuyoruz. Yarışmacılarımız kendileri gibi düşünen insanlarla bir arada oluyorlar. O, bir buçuk saati keyifle geçirmelerini sağlıyoruz. İşin içine para girdiğinde başka hırslar devreye giriyor. Biz de bunu çok ön planda tutmuyoruz. Yoksa parayı vermemek değil. Yarışmacılar da bu durumdan çok memnunlar.”

Ben Bilirim hafta final ödülü nedir sorusunu yanıtladıktan sonra program hakkında diğer araştırılan noktalara da değinelim…

Ben Bilirim Odul 3

Ben Bilirim Kaç Yıldır Var?  Hangi Günler Yayınlanıyor?

Ben Bilirim ödül var mı sorusu yanı sıra program hakkında pek çok merak edilen ve araştırılan nokta var. Program hangi gün, saat kaçta başlıyor ve kaç sezon? 

Ben Bilirim yarışması ilk olarak 2019 yılında yayınlanmaya başladı. 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla 5. sezonunu tamamlamaktadır.

Ben Bilirim yarışması formatı, 4 yarışmacının bilgi ve genel kültür testlerinde karşı karşıya gelmesi üzerine kuruludur. Her soruya en hızlı ve doğru cevabı veren yarışmacı puan kazanırken, en fazla puanı toplayan yarışmacı bölümü birinci olarak tamamlıyor ve günlük büyük ödül için mücadele etme şansı yakalıyor. Yarışmada sadece bilgi değil, aynı zamanda zeka ve strateji de ön plana çıkıyor. 

Ben Bilirim Saat Kaçta Başlıyor?

Ben Bilirim yarışması hafta içi her akşam saat 19:00’da 360 TV’de yayınlanmaktadır.

Ben Bilirim Yarışmasına Nasıl Başvurulur?

Ben Bilirim yarışmasına başvuru 360 TV’nin resmi web sitesini veya başvuru formları üzerinden yapılmaktadır. 

Ben Bilirim Ne Zaman?

Ben Bilirim yarışması hafta içi her gün 360 TV’de yayınlanmaktadır. 

Ben Bilirim Odul 2

Ben Bilirim Sunucusu Kim?

Ben Bilirim ödülü hakkında bir diğer merak edilen yarışmanın başarılı sunucu hakkında merak edilenleri derledik…

Ben Bilirim yarışmasının sunuculuğunu Alper Ateş üstlenmektedir. 1982 Samsun doğan Alper Ateş, 2000 yılında Marmara Üniversitesi’ne kabul edilerek İstanbul’a taşınmıştır. 

Üniversitenin ilk yıllarında, medya sektöründe staj yapacak bir yer aramaya koyulan Ateş, 2003 yılında Flash TV’de stajyer olarak çalışmaya başlamıştır. Bu dönemde Savaş Ay’ın Flash TV’de çalışması, Ateş’in kariyerine önemli bir ivme kazandırmıştır ve “A Takımı” programına kadar yükselmesine olanak sağlamıştır. Eğitimine devam ederken aynı zamanda çalışarak üniversiteyi sekiz yılda tamamladı.

Flash TV’de beş yıl görev yaptıktan sonra, Ateş Beyazgazete’de muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Ardından Habertürk, Kanal D ve Show TV gibi büyük televizyon kanallarında görev almıştır. 2015 yılında ise 360 TV’ye transfer oldu. 360 TV’de, “Ben Bilirim” yarışması başta olmak üzere “360 Derece”, “Spor Arena” ve “Belgesel Saati” gibi çeşitli programların sunuculuğunu üstlenmiştir.