Beşiktaş Belediyesi, bugün bazı yayın organlarında çıkan "Beşiktaş Belediyesi’ne operasyon” başlıklı haberlerle ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada söz konusu haberlerin 2014 ve 2018 yılları arasında başlatılan bir soruşturmaya ilişkin olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Belediyemizin mevcut yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemiz tüm yöneticileri ve birimleri ile görevinin başındadır. Yasalara, mevzuata ve hukuka uygun bir şekilde Beşiktaş halkına hizmet sunmaya devam etmektedir. "

ASLINDA NE OLMUŞTU?

Beşiktaş Belediyesi'nin Murat Hazinedar başkanlığındaki geçmiş dönem yönetimi ile ilgili 'çıkar amaçlı suç örgütü kurma', 'rüşvet', 'irtikap' suçlarına ilişkin soruşturma başlatılmış, 17 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Eski dönem belediye yöneticilerinden 16 kişi gözaltına alınırken, eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ise arandığı duyurulmuştu.

Habere konu olan soruşturma 2016 yılında 2 müfettişin yaptığı incelemelere dayanıyor. Verilmemesi gereken ruhsatların verildiğini fark eden müfettişler araştırmayı derinleştirmiş ve raporlarını "rüşvet ağı" iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletmişti. Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştı.