Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir'deki yerel yöneticilere ve iş dünyasına çağrıda bulunarak, sosyal medyada sorumsuzca paylaşım yapan kişilerle gerçek gazetecilerin bir tutulmaması gerektiğini vurguladı. Demir, yerel yönetimlerin gazeteleri destekleme görevi olduğunu belirterek, tasarruf genelgesinin yanlış yorumlanmasının medya sektörünü daha da zora soktuğunu ifade etti.

Gazeteciler Dayanışma Günü Etkinliği

BGC, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 116. yılı sebebiyle "Gazeteciler Dayanışma Günü" etkinliği düzenledi. BGC Medya Merkezi ve Basın Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen programda yazılı, görsel ve dijital basın temsilcileri bir araya gelerek mesleki dayanışma örneği sergiledi.

Mesleki Sorunlar Dayanışmayla Aşılabilir

Başkan Ramazan Demir, konuşmasında Anadolu Basınının tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını belirtti. Gazetecilerin kendi haklarını savunma konusunda daha cesur olmaları gerektiğini söyleyen Demir, mesleki sorunların dayanışma içerisinde aşılabileceğini hatırlattı. Demir, pandemiden bu yana ekonomik darboğazda olan yerel medyanın, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" ile tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Yerel Gazete ve Gazeteciler Belediyelerin Gözü Kulağıdır

Yerel yönetimlerin tasarrufa gazete aboneliklerini sonlandırarak başlamasını eleştiren Demir, yerel basının toplumun gözü kulağı olduğunu vurguladı. Demir, tasarruf tedbirlerinin yerel basına zarar vermemesi gerektiğini belirterek, "Gazete ve gazeteciler öcü değil, kamu makamları ise öç alma yeri değildir" dedi.

Belediye Başkanları ve İş Dünyasına Çağrı

Demir, yerel yöneticiler ve iş dünyasından sosyal medyada sorumsuzca paylaşım yapanlarla gerçek gazetecileri ayırt etmelerini rica etti. Basının gücünü kendi çıkarları için kullananlara prim verilmemesi gerektiğini söyleyen Demir, temiz toplum ve temiz medya adına sorumluluk çağrısında bulundu.

Vefat Eden Gazeteciler Unutulmadı

Başkan Demir, konuşmasında gazetecilik meslek yasasının önemine de değindi. Dört yıl önce vefat eden Otağ Fırıncıoğulları ile Balıkesir’in basın şehidi Cihan Hayırsevener'i rahmetle anarak, gazetecileri giderek büyüyen sorunlara karşı birlikte örgütlü mücadeleye çağırdı.