Sıklıkla gündeme gelen Bilge Bilgin Ağıralioğlu, toplumun ilgisini çeken ve bu nedenle araştırılan bir isimdir. Eşi Yavuz Ağıralioğlu olan sıcak aile hayatıyla da beğeni toplamaktadır. Peki, Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir? Sizin için araştırdık.

Bilge Bilgin Agiralioglu Kimdir 2

Bilge Bilgin Ağıralioğlu Kimdir?

Bilge Bilgin Ağıralioğlu, Ankara'daki bir devlet okulunda coğrafya öğretmeni olarak görev yapmış ve emekli olmuştur. Aslen Malatyalıdır ve doğum yeri Bayburt'tur. Babasının öğretmenlik görevi nedeniyle Anadolu'nun farklı bölgelerinde yaşamış olan Bilge Bilgin Ağıralioğlu ilk, orta ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamlamıştır. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde sürdürerek coğrafya öğretmeni olarak mezun olmuştur. Öğretmenlik kariyerinden sonra emekliye ayrılmıştır.

Ağıralioğlu'nun babası Yozgat'taki bir lisede müdürlük yaparken Yavuz Ağıralioğlu'nun babası ise Bilge Bilgin Ağıralioğlu'nun öğretmeniydi. 24 Temmuz 1999 tarihinde Yavuz Ağıralioğlu ile evlenmişlerdir ve çiftin üç çocuğu bulunmaktadır. İsimleri ise Ağahan Giray, Fatma Ahsen ve Elif Rüveyda’dır. Aile, çocuklarıyla birlikte yaşamaktadır.

Bilge Hanım, eşiyle nasıl tanıştığına yönelik şu açıklamalarda bulunmuştur:

“Yozgat’ta, küçük bir çevrede, çocukluğumuz bir arada geçti. Abimle arkadaştılar. Yavuz ile ortaokul ve lisede aynı okuldaydık. Babam, Yavuz ile ikimizin lise müdürüydü. Yavuz’un babası ise benim öğretmenimdi. Yozgat’a taşındık, ilkokula başladım. Sene 80’ler ama Yozgat’ta ilk bisiklet süren kızlardanım. O günlerde dikkatini çekmişim Yavuz’un. Ortaokulda ilerlemiş. Lisede yavaş yavaş açılmaya başladı. Bir gün bana gelip, ‘Biz arkadaş olalım mı?’ dedi. Sadece düşündüm; ‘Ee biz zaten arkadaş değil miydik? Epeyce süründürdüm kendilerini; o günden, üniversite üçüncü sınıfa kadar, yaklaşık 13-14 yıl. Beğeniyordum, okulun en karizmatik, en yakışıklı çocuğu falan ama babam okulun müdürü, abim ile arkadaşlar; kabul etmem mümkün değildi. ”

Buna karşılık verdiği bir röportajda Yavuz Ağıralioğlu eşi kim olduğu hakkında ise şöyle konuşmuştur:

“Tanışmadık biz halen, daha yeni tanışıyoruz. Bilge ile pandemi sürecinde tanıştık. Fena bir insan değilmiş eşim (Gülüyorlar). Bilge ile ilkokul beşten itibaren tanışıyoruz. Babam öğretmen, kayınpederim okul müdürü. Çocuktuk, arkadaşların birbirine ‘Sen kimi seviyorsun’ diye sorma yaşları. Ben ta o zaman, ‘Müdürün kızını seviyorum’ demiştim. Ortaokul birinci sınıftayız henüz. Müdürün kızını sevdim, onunla da evlendim. Bilge, Yozgat’a geldiğinde dikkatimi çekmişti. İlkokulda giydiği kurşuni renk, güzel düğmeleri olan bir kabanı vardı, onu bile hatırlıyorum. Beraber büyüdük. Ben okulda bando takımında majörüm, hanımefendi folklorda; ben masa tenisi takımındayım hanımefendi gezi kulübünde. Lise ikinci sınıftaydık. 19 Mayıs merasimiydi. Ben bayrak taşıyorum, Bilge flama. Tüm öğrenciler arkamızda, caddelerde yürüyecek, törenin yapılacağı alana gideceğiz. Ben önden yürüyorum Bilge arkada. Kayınpeder rahmetli Bilge’ye, ‘Kızım Yavuz’u takip et’ diyor.”

Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir sorusunun cevabı bu şekilde özetlenebilir.

Bilge Bilgin Ağıralioğlu Ne İş Yapar?

Bilge Bilgin Ağıralioğlu coğrafya öğretmeni olarak görev yapmış ve emekliye ayrılmış bir eğitimcidir. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde coğrafya öğretmenliği yapmıştır.

Bilge Bilgin Agiralioglu Kimdir

Bilge Bilgin Ağıralioğlu Nereli?

Kullanıcılar Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir diye araştırdığı zaman karşılarına farklı sonuçlar çıkmaktadır. Ancak esasında Malatyalı olan Bilge Hanım, doğma büyüme Bayburtludur.

Bilge Bilgin Ağıralioğlu Kaç Yaşında?

Bilge Bilgin Ağıralioğlu 2024 yılına göre 48 yaşındadır. Eğitim kariyerini tamamladıktan sonra emekliye ayrılmıştır ve şu anda emeklilik hayatını sürdürmektedir.

Bilge Bilgin Ağıralioğlu Kaç Çocuğu Var?

Eşi Yavuz Ağıralioğlu ile birlikte üç çocuk sahibi olan Bilge Bilgin Ağıralioğlu aile hayatını oldukça önemsemektedir. Çocuklarıyla birlikte keyifli bir yaşam sürmektedir. Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir başlıklarını açıkladığımıza göre diğer bilgilere geçebiliriz.

Bilge Bilgin Agiralioglu Kimdir 5

Yavuz Ağıralioğlu Kimdir?

Yavuz Ağıralioğlu, 1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğmuştur. Baba adı Mustafa, anne adı ise Hatice'dir. İlk, orta ve lise eğitimini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamlayan Ağıralioğlu, yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapmıştır.

Genç yaşlarından itibaren sosyal ve cemiyetçilik faaliyetlerine katılmış, memleket meselelerinde aktif bir rol üstlenmiştir. 1995-1997 yılları arasında Nizam-ı Alem Ocakları'nın Genel Başkanlığı, ardından merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun liderliğinde Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2018-2019 döneminde İYİ Parti'de Grup Başkanvekilliği, 2019-2020 yıllarında ise Parti Sözcülüğü yapmıştır. Sonrasında ise istifa etmiştir.

Yavuz Ağıralioğlu Kaç Yaşında?

Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir sorusu kapsamında eşi de merak konusudur. Yavuz Ağıralioğlu 1 Şubat 1972 tarihinde dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla 2024 yılına göre hesaplanacak olursa ünlü siyasetçi 52 yaşındadır.

Yavuz Ağıralioğlu Kaç Çocuğu Var?

Yavuz Ağıralioğlu'nun iki kız bir erkek çocuğu bulunmaktadır. Eşiyle beraber Ağahan Giray, Fatma Ahsen ve Elif Rüveyda adındaki üç çocuğuyla İstanbul’da yaşamaktadır.

Yavuz Ağıralioğlu Nereli?

Yavuz Ağıralioğlu, Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaya gelmiştir. Bu köklü ilçede doğup büyüdükten sonra attığı adımlar onu siyasi kariyerinde çeşitli görevlere taşımıştır. Peki, yıllarca aktif olduğu Yavuz Ağıralioğlu parti ismi nedir? Yazımızın devamında...

Bilge Bilgin Agiralioglu Kimdir 6

Yavuz Ağıralioğlu Partisi

Yavuz Ağıralioğlu Mayıs 2018'de İYİ Parti'ye katılmış ve 2018 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. İYİ Parti'nin Meclis Grup Başkanvekilliği görevini Temmuz 2018'den Temmuz 2019'a kadar yürütmüştür. 2019-2020 yıllarında İYİ Parti'nin Sözcüsü olarak görev yapmış, ardından 2020-2022 döneminde Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ancak 28 Mart 2023 tarihinde yaklaşık beş yıl süren İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiştir.

Bu yazımızda siz okurlarımız Bilge Bilgin Ağıralioğlu kimdir sorusunu cevapladık.