Ünlü teknoloji şirketi Huawei, aralarında Türkiye'nin de olduğu 16 ülkeden yarışmacının katılacağı bir yapay zeka yarışması düzenliyor.

Huawei, Türkiye'nin de aralarına olduğu 16 ülkeden katılımcıların yarışacağı 30 bin dolar ödüllü bir yapay zeka yarışması düzenleyecek.

ÖDÜL 30 BİN DOLAR

Siberbülten'de yer alan habere göre, Huawei’nin dünyayı daha “akıllı” bir yere hale getirme fikriyle yürüttüğü çalışmalarına bir yarışma programı eklendi. Yapay zeka algoritmalarının doğruluğunu arttırmaya yönelik yapılan 2020 DIGIX Global AI Challange yarışmasında 16 ülkeden yarışmacılar kendilerini gösterecek. Yarışacak olan ekipler, internet sitelerinde çıkan reklamların veri setlerini inceleyerek en doğru tahmin algoritmalarını makine öğrenmesi yoluyla bulmaya çalışacak. Diğer aşamada ise ekipler, kendilerine verilen veri setleriyle, mobil cihazlarda arama motoru tahmin sıralamalarının doğruluğunu arttırmaya yönelik algoritmayı bulmaya çalışacak. Jüriler arasında Nanjing Üniversitesi’nden Profesör Zhi-hua Zhou, Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden Profesör Pascal Van Hentenryck, Roma Üniversitesi’nden Profesör Guiseppe de Giacomo bulunuyor. Eylül’ün 20’sine kadar yarışmaya katılım devam edecek. Birincilik ödülü ise 30 bin dolar. Yarışmaya katılmak için burayı tıklayabilirsiniz.