Saugat Pokharel isimli bir siber güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın güvenlik açığını yakaladığı için 6 bin dolar kazandı.

Instagram'da kendi verilerini indirmeye çalışırken 1 yıllık verilerine ulaşan Pokharel, bunun bir güvenlik açığından kaynaklandığını fark etti.

VERİ İNDİRİRKEN FARK ETTİ

Instagram'da Saugat Pokharel isimli siber güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın birkaç yıl önce kullanıma sunduğu veri indirme özelliğini kullanırken böyle bir güvenlik hatasının varlığını fark etti. Açığı kapatan Instagram yetkilileri, siber güvenlik araştırmacısına 6 bin dolar ödeme yaptı.

6 BİN DOLAR ÖDEME YAPILDI

Webtekno'da yer alan haberde, Instagram'a göre bu güvenlik açığı, herhangi bir kullanıcının verilerinin ele geçirilmesine ya da farklı bir soruna yol açmadı. Instagram, bu konuyla ilgili kullanıcılara yaptığı bilgilendirmelerde, bir hesaba ait silinmiş verilerin 90 gün boyunca veri tabanında saklandığını, ardından da kalıcı olarak silindiğini ifade ediyor. Siber güvenlik araştırmacısı, Instagram'ın güvenlik açığını Ekim 2019'da yetkililere bildirdi. Instagram geliştiricileri de bu güvenlik açığını kapatmak için harekete geçti ve geçen ay, bu güvenlik açığını kapattı. Instagram yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, söz konusu güvenlik açığını tespit eden siber güvenlik araştırmacısına 6 bin dolar (yaklaşık 45 bin TL) ödül verildiği belirtildi.