Otto Aviation adlı şirketin tanıttığı ve mermiye benzeyen tasarımıyla dikkat çeken Celera 500L'nin test uçuşları başladı.

Tasarımı mermiye benzeyen ve muadili uçaklardan 10 kat daha az yakıt harcayan Celera 500L test uçuşlarına başladı.

HAYATA GEÇMEYE ÇOK YAKIN

Havacılık sektöründe yakıt problemini çözmek için yıllardır yarışmalar düzenleniyor ve çeşitli modeller tanıtılıyor. 2017 yılında Güney Kaliforniya Lojistik Havalimanı’nda görüntülenen ve mermi benzeri yapısıyla dikkat çeken Celera 500L, bu modeller içinde hayata geçen en gerçekçi model oldu. Muadillerinden 10 kat daha az yakıt harcayan mermi benzeri uçak, artık test uçuşlarına başladı.

DEVRİM YARATABİLİR

Webtekno'nun haberine göre, Otto Aviation’a ait olan aracın detayları bugüne kadar gizli tutulmuştu. Firma sonunda araca dair detayları paylaşmaya karar verdi. İlginç şekliyle dikkat çeken ve ismi Celera 500L olarak açıklanan uçak bir devrim yaratabilir. Firmanın açıklamasına göre 6 yolcu kapasitesine sahip olan araç, saatte yaklaşık 740 kilometre hıza ulaşabiliyor. Ayrıca tek depo yakıtla 8334 kilometre menzile ulaşabiliyor. Esas dikkat çeken nokta ise aracın yakıt ve uçuş maliyeti oluyor. Normalde bir uçağın 3-5 kilometre arası bir mesafede tükettiği 1 galonluk yakıtla Celera 500L 30-40 kilometrelik bir mesafeye ulaşmayı başarıyor. Bu da karşılaştırılan modellere göre %90 yakıt tasarrufu anlamına geliyor. SAATLİK MASRAFI 328 DOLAR Otto Aviation’a göre Celera 500L’in bir saatlik uçuş maliyeti, sahip olduğu üstün yakıt tasarrufu sayesinde 328 dolara denk geliyor. Bu da ülkemizde benzin fiyatlarının ABD ile denk olduğu bir senaryoda kişi başı 400 liraya özel uçakla seyahat anlamına geliyor. Uçağın şekli ve kanatlarının sağladığı laminer akış sayesinde aracın en az sürtünmeyle uçtuğu, böylece yakıttan tasarruf edildiği söylenirken bu tasarımın büyük uçaklara uygun olmadığı da ifade ediliyor. Celera 500L yolcular için değil kargolar için kullanılacak gibi duruyor. Uçağın ilk modellerinin ise 2025 yılında teslim edileceği belirtiliyor.