Tesla'nın CEO'su Elon Musk, iki kişinin sürücüsüz seyir halinde kaza yapıp yaşamını yitirdiği Tesla aracı hakkında ön verileri açıkladı. Musk, olay sırasında otopilot özelliğinin devre dışı olduğunu söyledi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, sürücüsüz seyir özelliği olan bir aracın sürücü koltuğunda kimse yokken kaza yapması ve iki kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı. Musk, ilk verilerin, kaza sırasında aracın otopilot özelliğinin devrede olmadığını gösterdiğini açıkladı. Musk ayrıca otopilotun devreye girebilmesi için yolda şeritlerin olması gerektiğini ama kazanın gerçekleştiği yerde şerit çizgisi bulunmadığını belirtti.

ABD POLİSİ: "BU VERİYİ BİZİMLE PAYLAŞMADI"

BBC Türkçe'nin haberine göre, Musk'ın açıklamasının ardından ABD polisine, Tesla'nın elindeki verileri araştırma yetkisi verildi. Olayla ilgili açıklama yapan polis memuru Mark Herman, görgü tanıklarının da kaza sırasında sürücü koltuğunun boş olduğunu ifade ettiklerini belirtti. Herman, Musk'ın paylaşımı hakkında da "Eğer bu tweeti atıyorsa gerekli veri elinde demektir. Bu veriyi bizimle paylaşmadı, kendisinden bunu bizimle paylaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Teksas eyaletinde Tesla marka 'sürücüsüz seyir' özelliği olan bir aracın yaptığı kazada iki kişi hayatını kaybetmişti. Yüksek hızda seyreden aracın virajı alamayıp yoldan çıktığı, bir ağaca çarparak durduğu ve alev aldığı belirtilmişti. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede kazada iki kişinin yaşamını yitirdiği sürücü koltuğunda ise kimsenin oturmadığını açıklamıştı.