UFO'ların 'defalarca ABD nükleer tesislerine saldırdığını' iddia eden eski Pentagon yetkilisi Elizondo, "UFO'ların müdahale ettiği ve nükleer tesislerimizi devre dışı bıraktığı olaylar oldu" açıklamasında bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre; ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Gelişmiş Havacılık Tehditlerini Tanımlama Programı'nın eski başkanı Luis Elizondo, UFO'ların defalarca ABD nükleer teknolojisine müdahale ederek bazı tesisleri çevrimdışı olmaya zorladığını ileri sürdü. Pentagon'da uzun yıllar görev yapan Luis Elizondo, Washington Post'a UAP'ler (Tanımlanamayan Hava Fenomenleri) hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Elizondo, "Bu ülkede (ABD) UFO'ların müdahale ettiği ve aslında nükleer tesislerimizi devre dışı bıraktığı olaylar oldu" dedi. Eski Pentagon yetkilisi, bazıları olayları 'barışçıl bir şey' olarak görse de, UFO'ların 'diğer ülkelerin nükleer teknolojisine müdahale ettiğini, onları çalıştırdığını ve bazı durumlarda aktif hale getirdiğini' gösteren veriler olduğunu da iddia etti.
Elizondo, "Bu noktada, nükleer teknolojimize bir ilgi olduğunu, hatta bu nükleer teknolojiye müdahale etme potansiyeli olduğunu göstermek için kesinlikle yeterli veri olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Pentagon'un yakın zamanda Kongre'ye UAP'ler hakkında bir rapor sunması bekleniyor.