Rusya’da geliştirilme aşamasında olan uzay aracı Nuklon’un Ay’da maden aramak için kullanılabileceği belirtiliyor.

Rusya’da hükümet ile devlet şirketlerinin harcamalarına dair bilgilerin yer aldığı resmi siteye göre ülkede geliştirilmekte olan nükleer motorlu uzay aracı Nuklon’un Ay’da maden araması için kullanılması olasılığı üstünde duruluyor.

PEK ÇOK GÖREVİ YERİNE GETİREBİLECEK

Sputnik'te yer alan habere göre söz konusu sitede, değerli maden keşif çalışmaları da dahil olmak üzere pek çok görevi yerine getirmesi için uzay aracına monte edilecek çekim teknolojilerinin değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor. ​Uzay aracının ayrıca, yüzeyin haritasını çıkarma, yerin altındaki boşluklar ile yoğunluk ve sıcaklık bakımından anormal olan alanların belirlenmesi ve de inişler ile istasyon kurulması için uygun olan yerlerin seçilmesi amaçları ile kullanılması da planlanıyor.

SADECE AY DEĞİL, JÜPİTER İLE VENÜS'E DE UÇUŞ

Nuklon aracının tasarlanması için, Rus devlet uzay şirketi Roscosmos’un 4 milyar ruble, yani yaklaşık 57 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalandığı belirtiliyor. Bunun yanında Nuklon uzay aracının sadece Ay değil, Jüpiter ile Venüs’e de uçuşlar gerçekleştirebilecek şekilde tasarlanması amaçlanıyor.