BKM tarafından "Bir Cumhuriyet Şarkısı" filminin 25 Ekim Cuma günü seyirciyle buluşacağı duyuruldu.

Yönetmen Yağız Alp Akaydın, filmde gerçek karakterlere hayat veren Salih Bademci, Ertan Saban, Ahmet R. Şungar, Birce Akalay, Melis Sezen, Şifanur Gül, Mehmet Özgür, Emre Karayel ve Bensu Soral ve Okan Yalabık, 1930’lu yılların Türkiye’sindeki genç insanların, henüz kurulmuş bir cumhuriyette yaptıklarına odaklanacak.

Kostüm ve Objelerde Detay Çalışıldı

Filmde, 17 ayrı mekan orjinaline sadık kalınarak 30 kişilik sanat ekibiyle yeniden düzenlendi. Ayrıca kullanılan objeler, kostümler ve sahnelerin çekimleri için 5 aylık bir araştırma gerçekleştirildi.

Filmin ana castı ile beraber filmde yer alan 3 bin 500 figüran için; 2 bin 500 adet kostüm, 2 bin çift özel ayakkabı üretildi. Filmin taşıyıcı hikayesi opera sahnesinde 500 izleyici, Sofya Balosu sahnesinde de 600 figüran özel hazırlanmış kostüm giydi.

Filmde Bensu Soral’ın hayat verdiği Miti’nin Mustafa Kemal ile dans ettiği sahnede kullanılan gece elbisesi için ise 300m organze kumaş kullanıldı. Ana karakterlerin giyeceği günlük kostümlerin gerçekliğini sağlamak için tüm parçalar zımparalanarak renkleri solduruldu. 

Ön hazırlıkları 250 kişilik bir prodüksiyon ekibi ile 1,5 yıl süren ve 2024 Mart ayında sete çıkan "Bir Cumhuriyet Şarkısı", 25 Ekim'de seyirci karşısına çıkacak.