Başbakan Olaf Scholz'un evsahiplerinden biri olduğu parti ve 6 Temmuz'da düzenlenen etkinliğe katılan 21 yaşındaki bir kadının saatler boyunca iyi hissedememesi ve partiden sonraki gün yaşadıklarını unutması üzerine yetkililer devreye girdi.

Kadının partide yediği ya da içtiği bir şeye ilaç katılmış olma ihtimali üzerine hastaneye kaldırılırken, kanından numune alındı. Berlin polisi, "Partide yemek yiyip içecek içmiş, ama alkol tüketmemiş. Cumartesi dört farklı kadında da benzer belirtiler görüldü. Bu kadınların içeceğine ilaç katılmış olabilir" dedi.

Kadınlardan alınan numunelerle incelemelerin başlatıldığı kaydedilirken Sosyal Demokrat Parti Eş Başkanı Lars Klingbeil, "Böyle bir olayın bu etkinlikte yaşanmasından dolayı çok öfkeliyim. Bunun arkasındaki kişi ya da kişiler yargı önüne çıkarılmalı" dedi.

PARTYGATE JOHNSON'I GÖTÜRDÜ

İngiltere'de de Covid-19 kısıtlamaları sırasında Başbakan Boris Johnson'ın Downing Caddesi 10 numaradaki Başbakanlık Ofisi'nde bir parti verdiği iddia edilmişti.

Başbakan Johnson iddiaları her zaman reddetse de olay sağlık ve maliye bakanlarının Johnson'a karşı güvenlerini kaybettikleri gerekçesiyle istifa etmeleriyle sonuçlanmıştı.

Daha sonra aralarında milletvekilleri ve danışmanların da olduğu 60'tan fazla kişi Muhafazakar Parti'den istifa etti ve Johnson da tepkilere karşı çıkamayarak istifasını açıkladı.