İzmir başsavcılığı, Buca cezaevinde bir tutuklunun Covid-19 testinin pozitif çıktığını, aynı koğuşta hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlünün hastanelerde izole edildiğini açıkladı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda koronavirüs (Covid-19) belirtisi taşıyan bir tutuklunun testinin pozitif çıktığını belirtti. Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan H.A.'nın 13 Nisan'da ishal, kırgınlık gibi şikayetlerle sağlık kurumuna sevk edildiği ve uygulanan koronavirüs testinin pozitif çıktığını kaydedildi.

CEZAEVİNDE FİLYASYON KURALI UYGULANIYOR

Açıklamada il sağlık müdürlüğüyle koordineli bir şekilde cezaevinde filyasyon kuralının uygulandığı kaydedildi ve "H.A'nın da kaldığı, adli suçluların bulunduğu koğuşlardaki tutuklu ve hükümlüler tedbiren hastaneye sevk edilmiştir. Hastalık belirtisi taşıyan 62 tutuklu ve hükümlü hastanelerde izole edilmişlerdir ve tetkikleri devam etmektedir, sağlık durumları iyidir. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda İzmir'deki ceza infaz kurumlarında koronavirüse karşı alınan tüm tedbirler titizlikle uygulanmaktadır" ifaderine yer verildi.