BMMYK, X platformundan yaptığı açıklamada, "İsrail'in Lübnan'a yönelik en ölümcül hava saldırılarının üzerinden neredeyse bir ay geçti. Ülke, insani bir felaketle karşı karşıya ve yerinden edilenlerin sayısı 1,2 milyonu aştı. Acil insani yardıma duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor" ifadelerini kullandı.

2 Bin 255 Kişi Hayatını Kaybetti

8 Ekim 2023'ten bu yana Hizbullah'la çatışmalarını sürdüren İsrail ordusu, özellikle 23 Eylül'de Lübnan'ın güney bölgelerine, Bekaa ve Baalbek'e yoğun hava saldırıları düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, çatışmaların başladığı tarihten bu yana, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 2 bin 255 kişi yaşamını yitirdi, 10 bin 524 kişi yaralandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti. Hizbullah, İsrail'e karşı roket ve füze saldırılarıyla yanıt veriyor. İsrail tarafında ise saldırılar genellikle askeri üsleri hedef alırken, büyük bir hasar bildirilmedi.

İsrail'in yoğun bombardımanı nedeniyle Lübnan'da yüz binlerce insan yerlerinden oldu. Güneyden başkent Beyrut ve kuzey bölgelere göç sürerken, Lübnan hükümeti 430 binden fazla kişinin Suriye'ye sığındığını açıkladı.