Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye'de kadınlara karşı ayrımcılığın, düşmanlığın, kadın karşıtı politikaların normalleştirildiği bir sürece evrildiği bu dönemde yapılacak yerel seçimlerde tarafız” ifadesini kullandı.

Kadınların kendi kaderlerini belirleme haklarını devralmadan yaşadıkları hayatı değiştiremeyeceklerinin altının çizildiği açıklamada, CHP’ye, Bodrum Belediye Başkan adayı olarak mevcut Başkan Ahmet Aras’ı göstermesi çağrısında bulunuldu.

“AHMET ARAS KİMSEYİ DIŞARIDA BIRAKMADAN GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ”

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“400 yıllık kadın tarihimizden gelen deneyim ve birikim, kendi kaderlerimizi ancak taraf olmak ve taraf olduğumuz politikalardan vazgeçmemek ile inşa edilmiştir. İşte tam da bu doğrultuda 2024 yerel seçimlerinde gösterilecek adayları, kendi kaderlerimizi belirleme hakkımızı kullanmak bağlamında değerlendirmekteyiz. Ahmet Aras, 2019 yılından bu yana yukarıda belirtilen bu talepleri ve politikaları fark eden, fark etmeyi belirli günlerde açıklama yapmanın çok daha ötesine götürerek, taraf olan bir yerden, ayrımcılık üretmeyen politikaları benimseyerek ve bu politikaları öğrenmeye yüksünmeyen bir yerel yönetici olarak kimseyi dışarıda bırakmayan bir anlayışla belediye başkanlığı görevini yerine getirdi.”

Geçmiş dönemlerden farklı olarak Ahmet Aras’la kadın politikalarının görünür kalındığını ve Aras’ın kadınlarla yerel yönetim uygulamalarının ayrımcılık üretmeyen somut hale dönüştürülmesi konusunda iradesinin olduğu vurgusu yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bodrum’da 2019 yılına kadar kadın politikalarının kağıt üzerinde var olup, hayatın ve yerel yönetimin her alanında yok sayılan bir yerdeyken, kadınlarla birlikte, katılımcı yerel yönetim uygulamalarının önünü açarak yerel yönetimin dönüştürülmesi mümkün olmuştur. Bu dönüşüm ile Bodrum’da ayrımcılık üretilmeyen bir kent yaratmak için üretilen hizmetlerin kadınlarla birlikte yapılabileceğini gördük. Kadınlar neyin mücadelesini verdiğini biliyor. Kadınlar nasıl mücadele edeceğini de biliyor. Dolayısıyla adımıza karar verilmesi değil, kendimiz karar verme organlarında yer alarak özgür, eşit ve şiddetsiz yaşamı kurmaya devam etmek için bu mücadelenin içerisinde yer almaya devam edeceğiz. Tüm bunlar ışığında, Ahmet Aras, kadınları sadece oy kullananlar olarak görmediğini, Bodrum Yarımadası’nın 56 mahallesinde bulunan tüm kadınlar ile yereli birlikte yönetmeye talip olduğunu açıkça görev yaptığı dönem boyunca göstermiş oldu. Bu nedenle bir sonraki dönem Belediye Başkan adayı olarak Ahmet Aras’ın adaylığını destekliyoruz ve tarafız.”