Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

Sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yeni düzenleme ile  hayvanları öldürme emri verildiğini belirten Tekirdağ Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bedia İlerler, "Sokak hayvanlarının uyutulmasına yönelik yasanın geçmesi demek, ileride sokak insanları için de aynı uygulamaya gidilebilir demek" sözleriyle düzenlemeye  tepki gösterdi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun, adına yakışmayan bir takım düzenlemeler ile Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirildiğini aktaran İlerler, kanunun mecliste onaylanmadan, yurdun birçok yerinden katliam ve vahşice toplama görüntüleri yayınlandığına dikkat çekti.

 Çarpık kentleşme ve yeşili, doğayı öldürerek yaşam alanları ellerinden alınan ve üstelik kendilerinden yararlanmak için evcilleştirilen köpekleri, şimdi ise insan ırkından bazı kişilerin  istemediğini söyleyen İlerler, "Yakala, kısırlaştır, yerine bırak içerikli yasa gereği, görevini yapmayan belediyelere, şimdi yakala ötenazi uygula, toplu mezara göm emri verilecek büyük bir umutla, yasanın hazırlanan şekliyle geçmemesi için çaba sarf ediyoruz" dedi.

Bir de madalyonun diğer yüzüne bakalması gerektiğini aktaran İlerler, şunları kaydetti: "Ülkemizde yaşam şartlarının her geçen gün artarak zorlaştığını hepimiz biliyoruz. Kısacası, bu şartlarda evine ekmek götüremeyen insanların, ev sahibi olması da artık mümkün değil. Kirada ev bulması da kısa süre sonra çok zor olacak. Çünkü ev sahipleri, artan ekonomik sıkıntıları bahane ederek, ev kiralarını asgari ücretin üzerinde talep ediyorlar. İşsizlik hat safhada. Asgari ücretle bir yerde çalışıyorsunuz, aldığınız ücreti hemen ev sahibine vermek zorundasınız! Elinizde yiyecek ekmeğin parası kalmıyor. Kısaca köle gibisiniz. Köleye bile üzerinden geçinenler yemek verir, burada o da yok! Bu arada üremeye devam ediyorsunuz. 

 Bir süre sonra, sokaklarda, parklarda, ormanlarda yaşayan evsiz, aç insanların sayısı artacak. Hem de çok artacak. Bu durumda insan ırkından bazıları, bu kez sokaklarda yaşayan insanlardan şikayet edecek. Önce toplama kampları, baş edemeyince ötenazi uygulamak için yasa mı çıkaracaksınız?

 5199’u uygulamadınız, hatanızı öldürüp toprakla örterek  kapatmaya çalışıyorsunuz.  Ekonominin anasını ağlattınız, sokak insanları yaratarak, yine hatanızı öldürüp, toprakla örterek mi kapatacaksınız?

Bu ülkenin en önemli sorunu ekonomidir.Refah seviyesini yükselttiğinizde, bu ülkedeki tüm canlılar, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürecektir.

Bu yasanın geçmesi demek, ileride sokak insanları için de aynı uygulamaya gidilebilir demektir.Susmayın, susmayın ki yakın gelecekte sıra size de gelmesin.Ölüm yasasını geri çekin.