Belgesel ve kısa filmleriyle tanınan yönetmen Hikmet Kerem Özcan'ın, uzun yıllar önce işittiği ve zihnine yerleşen bir define hikâyesi ile başladığını belirttiği ilk uzun metraj filmi "Hakkı", dünya serüvenini sürdürüyor.

Film, dünya prömiyerini Yunanistan’ın Patmosadası'nda düzenlenen 13. Aegean Film Festivali’nin resmi seçkisinde yaptı. Daha sonra Kanada’da gerçekleşen 2. Montreal Uluslararası Film Festivali’nde Onur Mansiyonu’na layık görüldü.

"Hakkı" bu kez 11-15 Eylül 2024 tarihleri arasında 31. Oldenburg Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak.

"Hakkı"nın Konusu Ne?

Mülayim ve sevecen bir adam olan Hakkı, ailesiyle birlikte tarihi bir Ege köyünde yaşamaktadır. Yakınlardaki antik kentin önünde heykelcikler satarak ve yerel turlara rehberlik ederek geçimini sağlar. Bir gün bahçesinde tesadüfen bulduğu tarihi bir eseri bir araba fiyatına satan Hakkı, daha sonra eserin gerçek değerinin çok daha yüksek olduğunu öğrenir ve çok daha fazlasını bulmak ümidiyle hem kendisi hem de ailesi için bedeli ağır, karanlık bir yolculuğa çıkar.

"Hakkı"da Kimler Rol Alıyor?

Başrolünü Bülent Emin Yarar’ın üstlendiği “Hakkı”nın oyuncu kadrosunda; Hülya Gülşen, Cem Zeynel Kılıç, Özgür Emre Yıldırım, Duygu Gökhan, Durukan Çelikkaya, Tuana Almacı ve Ahmet Kaynak yer alıyor.

Film, İzmir Sinema Ofisi desteğiyle Ödemiş’te çekildi. Yapımcılığını Öykü Canlı (Yumurta Yapım), Hikmet Kerem Özcan(Circle Project), Zeynep Santıroğlu ve Alex Sutherland’in (AZCeltic Films) üstlendiği “Hakkı”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da destek aldı. Görüntü yönetmenliğini Burak Baybars’ın, sanat yönetmenliğini Buket Kalyoncu’nun yaptığı filmin özgün müzikleri ise Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyor.

Yönetmen Hikmet Kerem Özcan Kimdir?

Hikmet Kerem Özcan, 1991 yılında İzmir'de doğdu. Genç yönetmen, Türk sinemasının önemli isimlerinden eğitim aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümü mezunu. Birçok kısa film çeken yönetmen, profesyonel klip, reklam ve belgesel filmlerinde de mesleğini sürdürdü.

“Rastlaşma” (2019), “Son Dizesiz Şiirler: Didem Madak” (2017), “Koridor” (2017), “Nijer” (2016), “Helak” (2015) ise Özcan'ın yer aldığı yapımlar arasında bulunuyor.