Haber: Atilla Yoğurtçu

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, Faik Yılmazipek İlkokulu’nda okul yönetimine yönelik ciddi iddialar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suç Duyurusu-1

Serkan Bebek, okuldan ayrılma işlemleri için Faik Yılmazipek İlkokulu’na gittiğinde, müdür yardımcısının odasında üç veliyle karşılaştı. Veliler, adreslerinin bu okulun bölgesinde olmasına rağmen, çocuklarının kayıtlarının yapılmadığını, okul yönetimi tarafından kayıt için bir miktar para talep edildiğini ve ödeme güçlüğü yaşadıklarını ifade ettiler. İddialara göre, okul yönetimi velilere taksit imkânı sunduğunu belirtmiş. Bebek, velilerin rızasıyla bu konuşmaları video kaydına aldı ve durumu tutanak altına geçirdi. Veliler de bu tutanağı polislerin huzurunda imzaladı.

Müdürün okulda olmadığı ve yarım saat sonra geldiği ifade edilirken, müdürün gelişinden sonra okulda gergin anlar yaşandı. Tutanak tutulduğu sırada müdür, velilere hitaben sendika temsilcisine yönelik sert ifadeler kullandı. Müdür, "Bu sürgün öğretmen, bu provokatör" gibi ifadelerle sendika temsilcisini suçladı. Bu sırada Bebek, yanında bulunan avukatı Kemal Özgür Yetkin’i de okul içerisine çağırarak olası hukuksuz bir durumun önüne geçmek için 155’i arayarak polis ekiplerini okula davet etti.

Okul yönetimi, durumun fark edilmesinin ardından velileri odasına alarak sendika temsilcisine "Defol odadan çık" diyerek velilere sesini yükseltti. Ancak kısa bir süre sonra, velilere kayıt belgelerini vererek kaydı tamamladığını belirtti. Müdürün, olay sırasında sergilediği davranışlar avukat ve polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Veliler, olayın ardından Alacahırka Muhtarı ile görüşerek okul idaresinin kendilerinden para talep ettiğini dile getirdi. Muhtar, bu durumu "Kirada oturan, çocukları olan insanlardan para istenmesi ayıp" şeklinde değerlendirdi. Müdür ise, "Benim olduğum yerde tarikat olmaz, uyuşturucu olmaz" diyerek konuyu manipüle etmeye çalıştı. Ancak sendika temsilcisi, bu konularla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiğini ve okul kapısının 5 metre önünde uyuşturucu ve alkol şişelerinin bulunduğunu belirtti.

Velilerden usulsüz şekilde para topladığı iddia edilen müdür hakkında, Serkan Bebek ve avukatı Kemal Özgür Yetkin tarafından bugün şikayette bulunuldu. Yarın ise Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne idari suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı. Ayrıca, okula alınan demirbaş ve diğer malzemelerin faturalarının incelenmesi ve okula yeni kaydı yapılan velilerin ifadelerinin alınması talep edilecek.