YEREL

Bursa'nın dört bir yanında Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 101. yılını kentin dört bir yanında gerçekleştirdiği birbirinden renkli etkinliklerle kutlayarak, Cumhuriyet coşkusunu tüm şehre taşıdı.

Abone Ol

Cumhuriyet’in değerlerini simgeleyen ‘Cumhuriyet Tırı’ ile 17 ilçeyi dolaşan Büyükşehir Belediyesi, kentin her köşesinde bayram havasını estirdi. Ünlü sanatçıların sahne aldığı konserlerle Bursalılara unutulmaz anlar yaşatılırken, belediyenin farklı birimlerinin düzenlediği etkinlikler, 7’den 70’e herkesin Cumhuriyet’in heyecanını hissetmesini sağladı.

Kutlamalar, Bursa Valiliği’nin Atatürk Anıtı’nda düzenlediği çelenk sunma töreniyle başladı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Orkestra Şube Müdürlüğü’ne bağlı Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası ve Bando Şefliği’nin performansları şehrin önemli noktalarında, Zafer Plaza Önü, Unesco Meydanı, Kapalı Çarşı, Setbaşı Kütüphanesi ve Kent Meydanı AVM’de düzenlendi. Vals gösterileri ve Türk bayraklarıyla etkinliklere katılan Bursalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Cumhuriyet Bayramı kapsamında Atatürk Stadyumu Kütüphanesi’nde düzenlenen ‘Atatürk, Cumhuriyet ve Çocuklar’ temalı söyleşide ise yazar Mavisel Yener, Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı kitaplardan ve bilime verdiği öneme değindi. Bu özel etkinliklerde, Atatürk’ün kitap sevgisi ve Cumhuriyet’in eğitimdeki yeri vurgulandı.

Bursa, Cumhuriyet’in 101. yılını birlik ve beraberlik içinde, büyük bir coşkuyla kutladı.