KÜLTÜR & SANAT

Büyükada’da Çekilen Türk Filmleri: Ada Atmosferi Beyaz Perdede!

Atmosferi ve doğasıyla İstanbul’un en güzel konumlarından biri olan Büyükada’da çekilen Türk filmleri listesini paylaştık!

Abone Ol

Büyükada, İstanbul’da Prens Adaları adı verilen adalar grubunun en büyüğüdür. İstanbul’un en güzel atmosferine sahip lokasyonlarından biri olan Büyükada aynı zamanda birçok film ve diziye ev sahipliği yapmıştır. Çekimi Büyükada’da gerçekleştirilen filmler de seyirciler tarafından da oldukça beğenilmiştir. Büyükada’da çekilen Türk filmleri listesini sizler için derledik!

Büyükada’da Çekilen Türk Filmleri

Filmlerin senaryosu ve oyuncu kadrosu kadar atmosferi de dikkat çekmektedir. İyi atmosferde çekilen filmler seyircilerin de beğenisini toplamaktadır. Türkiye’nin en iyi film atmosferine sahip mekanlarından birisi de Büyükada’dır. Bu yüzden de birçok film ve dizi bu adada çekilmiştir. 

Büyükada’da çekilen Türk filmleri aşağıdaki gibidir:

  • İstanbul Kırmızısı
  • Şarkı Söyleyen Kadınlar
  • Sürgün
  • Benim Dünyam
  • Sevmek Zamanı
  • Salkım Hanım’ın Taneleri
  • Ölüler Konuşmaz Ki
  • Orada

Büyükada’da çekilen Türk filmleri listesine daha detaylı bakalım…

1. İstanbul Kırmızısı

İstanbul Kırmızısı 2017 yılında gösterime girmiştir. Filmin yönetmeni ve senaristi ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’tir. Oyuncu kadrosu da oldukça ilgi çekicidir. İstanbul Kırmızısı filminin başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün ve Mehmet Günsur yer almaktadır. Filmin bazı sahneleri Büyükada’da çekilmiştir. 

Orhan Şahin adlı yazar uzun yıllar yurtdışında kalmış ve Türkiye’ye hiç dönmemiştir. Bir gün yönetmen Deniz Soysal’ın yazdığı kitap için Türkiye’ye dönme kararı vermiştir. Orhan, kendisini Deniz’in karmaşık ilişkileri ve gizemli hayatının tam ortasında bulur.

2. Şarkı Söyleyen Kadınlar

Şarkı Söyleyen Kadınlar filmi 2014 yılında vizyona girmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda Reha Erdem oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda Melisa Akman, Philip Arditti ve Aylin Aslım gibi isimler bulunmaktadır. Film Büyükada’da geçmektedir.

Mesut deprem ihtimali sebebiyle herkesin evini terk ettiği bir adada köpeğiyle beraber yaşamaktadır. Yardımcısı Esma dışında eve kimse girmemektedir. Esma bir gün ormanda kimsesiz bir kadın görür ve onu eve almaya karar verir. Mesut’un oğlu Adem de eşiyle sıkıntılar yaşar ve bir türlü anlaşamadığı babasının evine geri döner. Bütün karakterler artık Mesut’un evinde toplanmıştır.

3. Sürgün

Sürgün filmi 2013 yılında sinemalarda gösterime girmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda Erol Özlevi oturmaktadır. Başrollerinde Tolgahan Sayışman ve Saadet Işıl Aksoy gibi önemli isimler bulunmaktadır. Sürgün filmi Büyükada’da çekilmiştir.

Hikâye 1964 yılında Büyükada’da geçmektedir. Zengin Rum ailesinin kızı Eleni ile faytoncu bir ailenin oğlu Sedat arasında aşk yaşanmaya başlar. Eleni’nin babası bu aşka tamamen karşıdır. Hem ırk farklılıkları hem de ekonomik farklılıklardan dolayı Eleni’nin babası bu ilişkiyi istememektedir.

Bir gün Türkiye Yunanistan ilişkileri kötü giderken Türkiye hükümeti Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmelerini ister. Bu kararda sonra herkesin hayatı değişecektir.

4. Benim Dünyam 

Benim Dünyam filmi 2013 yılında vizyona girmiştir. Filmin yönetmen koltuğunda Uğur Yücel oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda da Beren Saat, Uğur Yücel ve Ayça Bingöl gibi tecrübeli isimler bulunmaktadır. Sürgün filmi Büyükada’da geçmektedir.

Ela daha iki yaşındayken bir hastalık geçirir ve sonucunda hem görme hem de duyma yetisini kaybeder. Ela bu olaylardan sonra tamamen özgüvensiz bir şekilde yetişir. Uzun yıllar sonra Mahir Hoca adı verilen bir adamla tanışır. Mahir Hoca tüm hayatını Ela’yı iyileştirmeye adar.

5. Sevmek Zamanı

Türkiye sinemasının en iyi filmlerinden olarak kabul edilen Sevmek Zamanı filmi Büyükada’da çekilmiştir. Yönetmen koltuğunda Metin Erksan oturmaktadır. Başrollerini de Müşfik Kenter ve Sema Özcan paylaşmaktadır. Büyükada’da çekilen Türk filmleri arasındaki en iyi filmlerden biridir. 

Büyükada’da boyacılık yapan Halil gittiği bir evin duvarında asılı resimdeki kadına âşık olmuştur. Bu resmi her zaman görmek isteyen Halil devamlı köşkte boyacılık yapmaya gitmiştir. Bir gün resimdeki kadın Meral çıkagelir. Meral Halil’den etkilendiğini gösterse de Halil sadece Meral’in resmine âşık olmuştur.

6. Salkım Hanım’ın Taneleri

Salkım Hanım’ın Taneleri filmi 1999 yılında yayınlanmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Tomris Giritlioğlu oturmaktadır. Başrollerinde Hülya Avşar, Derya Alabora ve Uğur Polat gibi ünlü isimler bulunmaktadır. Film Büyükada’da geçmektedir.

Nimet ve Durmuş Niğde’den arkadaşları olan Bekir’in yanına İstanbul’a göç ederler. Bekir Halit beyin odabaşılığını yapmaktadır.

Durmuş’a da handa iş bulur fakat Durmuş daha fazlasını istemektedir. Halit bey gibi bir hayat sürmek isteyen Durmuş bunun için elinden geleni yapar. Bir gün gayrimüslimlerden alınacak olan Varlık Vergisi Kanunu çıkar. Bu kanundan sonra herkesin hayatı alt üst olur. 

7.  Ölüler Konuşmaz Ki

Ölüler Konuşmaz Ki filmi yıllardır kayıp olan bir korku filmidir. Film Büyükada’da geçmektedir. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Yavuz Yalınkılıç üstlenmektedir. Başrollerinde ise Aytekin Akkaya ve Doğan Tamer bulunmaktadır.

Genç çift gizemli bir malikaneye gelir ve bu malikanede sadece bir kâhya yaşamaktadır. Bu genç çift o gece öldürülür. Ondan sonra gelen ziyaretçiler de aynı sonu paylaşırlar. Bu ölümlere sebebiyet veren şeyin yok olması için dini yöntemler gerekmektedir.

8.  Orada 

Orada filmi 2009 yılında vizyona girmiştir. Filmin yönetmenliğini Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu üstlenmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Sinan Tuzcu, Dolunay Soysert ve Erol Günaydın gibi isimler bulunmaktadır. Film Büyükada’da geçmektedir.

Huzurevinde yaşayan anne bir gün kalp krizinden vefat eder. Bu ölüm sonucunda uzun zamandır bir araya gelmeyen aile 24 saatliğine bir araya gelecektir. Bir araya gelen abla kardeş önce annelerinin cenaze işlerini hallederler. Ardından Büyükada’da yaşayan babalarını bulup yanına giderler. O zamana kadar konuşulmayanlar orada konuşulur.

Büyükada’da çekilen filmler listesini paylaştık. İyi seyirler!